Betrokkenheid en Twentse nuchterheid aan de basis groei KTR Benelux

0

ktr nieuwMet een zelf ingezongen lied, Made for Motion, op de stampende beats van Armin van Buuren, een lichtshow en een aantal voordrachten heeft KTR-Benelux afgelopen vrijdagmiddag 10 juni zijn nieuwbouw in Hengelo geopend.

In aanwezigheid van een paar honderd klanten, bouwbedrijven en familie en vrienden roemde een trotse vestigingsdirecteur Hans Hagedoorn de Twentse nuchterheid in combinatie met de bereidheid tot samenwerken van zijn eigen personeel. Aldus verklaarde hij de groei die het Duitse aandrijftechnische concern sinds de start in Hengelo in 2000 had doorgemaakt. Josef Gerstner, per 1 juni ceo-af, noemde ook de koopmansgeest van de Nederlanders die zich in de Middeleeuwen gevestigd hadden in bijvoorbeeld Japan lang voordat de andere Europese landen dat deden. Met die instelling staan de Nederlanders binnen het Duitse concern, dat de hoofdvestiging in het nabij gelegen Rheine heeft, steeds weer vooraan als KTR met nieuwe producten op de markt komt. Een betrokkenheid die een extra impuls kreeg toen KTR een aantal jaren geleden besloot het oranje te kiezen als hoofdkleur in de huisstijl. Zijn kersverse opvolger Andreas Nauen was in de ontdekkingsreis door het familiebedrijf die zijn eerste weken waren geweest ook die betrokkenheid van zijn medewerkers opgevallen. En het vermogen tot samenwerken, tussen de diverse afdelingen in Rheine en met de landenvestigingen als die in Nederland. Minstens zo trots betoonde zich Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo, dat zijn ‘metaalstad’, net als eerder het afgelopen jaar door Stork en Trumpf, was uitgekozen voor nieuwbouw gemaakt op de groei. Want het klimaatneutrale gebouw is met 500 vierkante meter kantoor plus de nodige opslagruimte voorbereid op personeelsuitbreidingen. Als laatste sprak Mareike Tacke-Reichert, dochter van de KTR-oprichter en beiratvorsitzende, die de kleur oranje duidde als symbool voor de band tussen KTR en Nederland. En toen was het tijd voor de stampende beats van Van Buuren, met het voltallige Hengelose personeelsbestand hossend op het podium. Ook typisch Nederlands.

KTR Benelux B.V. is opgericht in juli 2000. Het moederbedrijf KTR Kupplungstechnik GmbH in Rheine bestaat sinds 1959 en is bekend geworden met de merknamen ’’ROTEX®’’ en ’’BoWex®’’. KTR ontwerpt en fabriceert koppelingen voor bijna elke applicatie in de industrie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics