Besturingsplatform ctrlX CORE van Bosch Rexroth klaar voor de markt na pilot met klanten

0

Bosch Rexroth heeft met zijn compacte ctrlX CORE-besturing het industriële besturingssysteem van de toekomst gedefinieerd. Met zijn open en flexibele architectuur neemt het besturingsplatform de grenzen tussen de IPC, het geïntegreerde systeem en in de aandrijving geïntegreerde technologieplatforms weg. Dit schaalbare “all-purpose-besturingssysteem” biedt tal van voordelen, zoals minder benodigde componenten, minder technische inspanning en een hogere productiviteit. Het embedded besturingssysteem is nu beschikbaar in serieproductie.

“Met ctrlX CORE heeft Bosch Rexroth het meest complete, flexibele en open besturingsplatform op de markt ontwikkeld. Het voldoet aan de steeds hogere eisen en kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen – van pure PLC-toepassingen in de algemene machinebouw tot motion-toepassingen voor eenvoudige handlingtaken en typische platformtoepassingen”, aldus Steffen Winkler, Vice President Sales van de Business Unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth AG. “De geïntegreerde besturing is al maandenlang door geselecteerde belangrijke klanten getest en is nu klaar voor uitgebreider gebruik in de praktijk”.

ctrlX CORE is het hart van het automatiseringsplatform ctrlX AUTOMATION van Bosch Rexroth. Een belangrijk voordeel van het besturingsplatform is de open softwarearchitectuur met flexibele app-technologie. Want automatisering betekent vandaag de dag softwareontwikkeling. Als multi-core technologie biedt ctrlX CORE hiervoor de basis. Het is geschikt voor alle automatiseringstoepassingen en de openheid ervan biedt gebruikers een volledig nieuwe omgeving voor het inrichten van functies.

Met de modulaire software toolbox ctrlX WORKS kunnen ontwikkelaars de gewenste apps selecteren of open source software gebruiken. Daarnaast is het voor de klant mogelijk om zelf ontwikkelde software op het open platform te laten draaien en functies in alle gangbare programmeertalen om te zetten in apps. Bovendien kunnen industriële toepassingen worden aangeboden in de ctrlX App Store. Ook apps van derden kunnen worden gedownload. De ctrlX Data Layer, die is verankerd in de besturing, zorgt voor de communicatie tussen de apps en beheert de beveiligde informatietoegang van alle apps.

Bosch Rexroth heeft het ctrlX Device Portal ontwikkeld voor eenvoudig beheer, onderhoud en service van de applicatiesoftware. Het maakt het centrale beheer van de besturingssystemen in de verschillende fabrieken mogelijk. Alle beschikbare apps kunnen worden toegewezen aan de ctrlX CORE en vervolgens worden bijgewerkt.

“Bij de ontwikkeling van de nieuwste generatie van ons besturingsplatform was het voor Bosch Rexroth belangrijk om de klanten te bevrijden van de beperkingen van conventionele oplossingen en hen meer flexibiliteit en toepassingsmogelijkheden te bieden voor een hogere productiviteit. Bosch Rexroth heeft dit geïmplementeerd met het Linux real-time besturingssysteem, het consequent toepassen van open standaarden, app-technologie, web-based engineering en uitgebreide IoT-verbindingen. Naast machine- en fabrieksautomatiseringstaken, overwint ctrlX CORE uitdagingen op het gebied van gebouwenautomatisering, intra- en goederenlogistiek, energieopwekking en -distributie en steeds meer mobiele automatiseringstoepassingen”, resumeert Steffen Winkler

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics