Bernd Schneider draagt International Innovation Company over aan zoon Patrick Schneider.

0

Na 30 jaar draagt Bernd Schneider (65) zijn bedrijf International Innovation Company B.V. via een buy-out over aan zijn zoon Patrick Schneider (41). Schneider is het creatieve brein en de grondlegger van het bedrijf Vacu Vin, bekend van de Vacuum Wine Saver. Fusie- en overnamespecialist Marktlink werd ingeschakeld om de overname te begeleiden. NIBC Mezzanine & Equity Partners treedt op als ondernemende verschaffer van investeringskapitaal.

Het familiebedrijf uit Delfgauw is opgericht in 1986 toen Bernd Schneider, oprichter van Vacu Vin, op het idee kwam van de Vacuum Wine Saver. Dit innovatieve product wordt thans in meer dan 35 miljoen huishoudens gebruikt over de gehele wereld. Sinds 1999 is Patrick Schneider werkzaam binnen het familiebedrijf en de laatste 10 jaar als CEO. Hij brengt nu alle activiteiten samen onder de naam Dutch Creative Brands, een concept dat de creativiteit en oorsprong duidelijk kenbaar maakt. Ook vervult de onderneming een sterke sociale functie door al ruim 30 jaar werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Momenteel zijn er 140 van dat soort werknemers werkzaam in het bedrijf.

 

International Innovation Company B.V. is inmiddels uitgegroeid tot een internationale producent en distributeur van innovatieve praktische consumentenproducten. Het familiebedrijf kan vandaag de dag het beste worden omschreven als een “Ideeënfabriek” die de gehele weg van een idee tot product beheert en wereldwijd in meer dan 85 landen levert aan distributeurs en grote retailers, zoals supermarkten, warenhuizen, online retailers en natuurlijk ook de horeca. Daarnaast worden er ook tailormade producten ontwikkeld voor bedrijven uit diverse branches, waarbij de onderneming min of meer een “one-stop-shopping” partner voor innovatie is geworden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics