BCSEMI NL en High Tech NL bundelen krachten

0

BCSEMI NL en High Tech NL, twee vooraanstaande platforms voor de Nederlandse technische industrie, gaan integreren. Op 11 juli ging de algemene ledenvergadering van High Tech NL akkoord. Iets eerder is dit besluit ook binnen BCSEMI NL genomen. Volgens Barry Peet en Willem Endhoven, managing directors van respectievelijk BCSEMI NL en High Tech NL, is de krachtenbundeling een logische stap. “Zo vormen we één gezicht en één aanspreekpunt voor overheden, kennisinstellingen en bedrijven.” De beide partijen streven ernaar om de integratie per 1 januari 2020 te laten ingaan.

“Door de integratie ontstaat één krachtige organisatie”, aldus Endhoven. “Eén gezicht en één partij die de belangen van de Nederlandse hightechindustrie vertegenwoordigt. Deze stap maakt ons een nog sterkere gesprekspartner in zowel nationaal als internationaal verband.” Endhoven benadrukt dat elektronica, chips en techniek essentieel zijn om maatschappelijke thema’s als gezondheid, veiligheid en milieu verder vorm en inhoud te geven. “Als nieuwe geïntegreerde organisatie zijn we nog beter in staat om te laten horen en zien wat Nederlandse bedrijven kunnen bijdragen.” High Tech NL heeft al een goede bekendheid met ‘Holland Robotics’. Door de krachtenbundeling met BCSEMI NL wordt nu ook een semiconductor-poot toegevoegd.

Win-winsituatie

Ook Peet is blij met de samenvoeging. “De integratie levert beide partijen voordelen op. Hiermee versterken we onze interne en externe kracht; iets waar onze leden allemaal van gaan profiteren. De organisatie wordt groter en krijgt daarmee meer betekenis.” BCSEMI NL kan volgens Peet meeliften op de bestaande activiteiten van High Tech NL. “Denk bijvoorbeeld aan het programma Human Capital, waarbij de juiste mensen worden gevonden en opgeleid voor specifieke functies. Van de andere kant versterkt BCSEMI NL de semiconductor-tak van High Tech NL.”

Slagvaardig en efficiënt

Na de integratie vormen de 65 leden van BCSEMI NL een eenheid met de ruim 200 leden en partners van High Tech NL. Activiteiten worden voortaan gezamenlijk georganiseerd. “Een sterk signaal”, vinden ook Paul van Attekum en Charles Smit, bestuursvoorzitters van respectievelijk High Tech NL en BCSEMI NL. “De toekomst van de Nederlandse hightechindustrie vraagt om voortdurende innovatie en samenwerking tussen industrie en kennisinstellingen. We weten uit ervaring hoe lastig versnippering van organisaties kan zijn. Met deze stap geven wij samen het goede voorbeeld. Samen zorgen we voor meer slagvaardigheid, efficiëntie en een sterke branding van de Nederlandse technische industrie.”

Wijzigingen in het bestuur: Arnold stokking wordt opgevolgd door Tom van der Horst(TNO) en Simon Bambach wordt opgevolgd door Tim Tiek(Bruco). Het nieuwe bestuur ziet er als volgt uit:

Paul van Attekum(ASML) Voorzitter

Charles Smit(Nexperia) Vice voorzitter.

Tim Tiek(Bruco) Penningmeester

Dennis Schipper(Demcon)

Martine Zeegers(New Cosmos – BIE)

Tom van der Horst(TNO)

Willem Endhoven secretaris

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics