Bato breidt uit en neemt Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart over

0

Bato Plastics, wereldwijd actief als leverancier in de tuinbouw en specialist in (bio)kunststof tuinbouwproducten, breidt uit en neemt Tomentenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart (TvdW) over. TvdW produceert hogedraadhaken welke hoofdzakelijk voor de tomatenteelt worden gebruikt. Bato is verheugd met deze overname en kan haar klanten hierdoor een nog completer tuinbouwassortiment aanbieden.

Hogedraadhaken. Foto Bato Plastics

Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart produceert op maat gewikkelde tomatenhaken welke wereldwijd worden gebruikt in de tomaten- en komkommerteelt. TvdW is opgericht in 1994 door Han en Jolanda van den Wijngaart en is gevestigd in Galder, Noord-Brabant. Mede dankzij een uniek, efficiënt productiesysteem is TvdW een wereldwijde topspeler met een productie van bijna 30 miljoen gewikkelde tomatenhaken per jaar.

Onder leiding van de familie Van den Wijngaart is de onderneming uitgegroeid tot een solide bedrijf met een loyaal klantenbestand. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel. Als één van de eersten in de markt speelde TvdW in op duurzaamheid en het wikkelen met biologisch afbreekbaar touw. Een grote gemene deler, want ook Bato is vooruitstrevend in het verwerken van biobased-, biologisch afbreekbare- en composteerbare materialen.

Han van den Wijngaart: “De vraag naar producten neemt al langere tijd toe en de vraag naar productie-uitbreiding kwam steeds vaker terug. Omwille van onze leeftijd en geen opvolging binnen de familie, hebben we besloten op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar. Een passend bedrijf, het liefst actief in de sector, met een zelfde drive, kwaliteit en hoog serviceniveau, om zo de toekomst van ons bedrijf en de relatie met onze afnemers te continueren”.

Het bedrijf opereert momenteel nog vanuit haar oorspronkelijke locatie in Galder. In het tweede kwartaal van 2022, zal TvdW fysiek geïntegreerd worden bij Bato in Zevenbergen.

Gert-Jan Spierings, managing director bij Bato: “In Zevenbergen hebben wij de ruimte en middelen om de productiecapaciteit van de hogedraadhaken stap voor stap uit te breiden en nog beter in te spelen op de groeiende klantvraag. De aanvulling van de hogedraadhaken op ons huidige assortiment maakt het mogelijk om onze klanten een nog completer tuinbouwassortiment te bieden. In het bijzonder onze partners in de groenteteelt die vanaf nu bij ons terecht kunnen voor hun clips, beugels, substraatbakken en hogedraadhaken”.

Jolanda van den Wijngaart: “Na bijna 30 jaar is dit het moment om ons bedrijf naar de volgende fase te brengen en doen wij een stapje terug. Met Bato als nieuwe eigenaar vertrouwen wij erop dat ons bedrijf in goede handen is en een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Voor klanten en leveranciers verandert er weinig. Bato is al ruim 35 jaar actief als partner in de tuinbouw, kent de markt als geen ander en bedient grotendeels hetzelfde klantenbestand. Han en Jolanda van den Wijngaart blijven betrokken bij de integratie, productie en verkoop van de hogedraadhaken binnen Bato.

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Bato is al 35 jaar véél meer dan een tuinbouwleverancier. Het spuitgietbedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van (bio)kunststof tuinbouwproducten. Binnen de tuinbouwsector heeft Bato wereldwijd vertrouwen, kwaliteit en een hoog serviceniveau bewezen. Hierdoor worden zij als partner steeds vaker benaderd voor het ontwikkelen van klantspecifieke producten of het doorontwikkelen van een bestaand kunststof tuinbouwproduct. Beide opties worden voor veel tuinders steeds essentiëler omdat ze constant bezig zijn met het optimaliseren van hun teelt, rendement en presentatie.

Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart is een toonaangevend bedrijf op het gebied van gewikkelde tomatenhaken die op maat gemaakt worden voor afnemers. De gewikkelde haken worden gebruikt door (inter)nationale bedrijven die actief zijn in de tomatenteelt. De afgelopen decennia is het bedrijf uitgegroeid tot een significant marktspeler waar jaarlijks 26 tot 27 miljoen gewikkelde tomatenhaken worden geproduceerd. Bron Bato

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.