Baggerproject haven van Santos voor joint venture Van Oord en Boskalis.

0

Van Oord heeft een opdracht gegund gekregen door het Braziliaanse Ministerie van Transport, Havens en Burgerluchtvaart voor het baggeren van de haven van Santos en de bijbehorende onderhoudswerkzaamheden. Dit project in de grootste haven van Zuid-Amerika wordt uitgevoerd in een joint venture met Boskalis. De waarde van het contract voor de joint venture bedraagt EUR 110 miljoen.

In de komende maanden worden studies uitgevoerd en wordt het ontwerp van de vaargeulen en de ligplaatsen van de haven tegen het licht gehouden. De baggerwerken starten naar verwachting later dit jaar met de inzet van diverse sleephopperzuigers en een backhoe. De activiteiten worden naar verwachting in 2018 afgerond.

Van Oord is al decennia actief in Brazilië en heeft sindsdien meer dan 40 bagger- en waterbouwkundige projecten langs de Braziliaanse kust volbracht. Sinds 2013 zijn onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in de haven van Santos en op dit moment voeren wij baggerwerkzaamheden uit in het Piaçaguera-gebied. Daarbij wordt de Piaçaguera-rivier, die net achter de havenstad Santos ligt, verdiept om toegang te creëren voor grotere schepen om zo de export van Brazilië te stimuleren.

Elk jaar wordt ongeveer een miljard ton goederen vervoerd. De export is een belangrijke aanjager voor de toekomstige groei in Brazilië. De haven van Santos is verantwoordelijk voor bijna 30% van de buitenlandse handel van Brazilië en is onmisbaar voor het exporteren van Braziliaanse goederen als granen, fruit, ijzererts, olie en kunstmest.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics