BAE Systems en KMWE tekenen intentieverklaring ter versterking van de Aerospace industrie in Maleisie

0

BAE Systems en KMWE hebben een intentieverklaring tot samenwerking getekend, in het bijzijn van de Nederlandse Ambassadeur van Maleisië en vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken. Deze samenwerking versterkt de ontwikkeling van de lucht- en ruimtevaartindustrie in Maleisië.

Het doel van de intentieverklaring is het ontwikkelen van geavanceerde aerospace productiecapaciteit in Maleisië ter versterking van de industrie en de verdere integratie van competenties met de bestaande Maleisische Aerospace bedrijven.Nederland, Boxtel, 23-3-2016. Foto Maarten Hartman. Edward Voncken

“Groei in capaciteit en competenties in markten die belangrijk zijn voor onze klanten is een onderdeel van onze voortdurende strategie om binnen onze business te groeien. De sterke historie van BAE Systems in Maleisie maakt hun steun voor ons van onschatbare waarde.”, zegt Edward Voncken, CEO van KMWE.

KMWE heeft sinds 2008 een vestiging in Penang (Maleisië) en heeft recentelijk het kwaliteitscertificaat AS9100 behaald. Er werken intussen meer dan 175 medewerkers bij KMWE Maleisië. Door de nauwe samenwerking met BAE Systems en hun partners in het project voor de Eurofighter Typhoon is KMWE ervan overtuigd dat met de ondertekening van deze intentieverklaring het doel bereikt zal worden om haar  produktiecapaciteit in Maleisië de komende 5 jaar te verdubbelen.

“BAE Systems heeft een langdurige geschiedenis van betrokkenheid bij de Maleisische Aerospace sector. We hebben gewerkt met Maleisische Aerospace bedrijven die nu op wereldniveau acteren. Maleisië en de gehele Asia-Pacific regio is zeer belangrijk voor ons, de investeringen die worden gedaan op dit gebied sluiten nauw aan bij onze behoeftes en die van onze Partners in het Eurofighter Typhoon-programma.” zegt John Rossall, Hoofd Industrialisatie Azië -Pacific & Europa bij BAE Systems Military Aircraft.

KMWE Maleisië zal militaire en civiele vliegtuigcomponenten produceren die enerzijds geleverd worden aan Maleisische aerospace toeleverketen als ook direct aan vliegtuig integrators (OEM’ers).

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics