aXite Security Tools versterkt data-integriteit in Operationele Technologie door strategische samenwerking met DTACT

0

aXite Security Tools, de Nederlandse security expert op het gebied van Operationele Technologie (OT) met een focus op data integriteit, kondigt vandaag aan dat het strategisch gaat samenwerken met DTACT, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het fuseren, visualiseren en het actiegericht maken van big datastromen.

De samenwerking met DTACT is opgezet omdat data-integriteit steeds crucialer wordt voor de veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid van OT-systemen. Bovendien sluit deze samenwerking perfect aan op de nieuwe propositie van aXite Security Tools, waarbij de nadruk meer op data-integriteit wordt gelegd. Samen zullen aXite Security Tools en DTACT werken aan geavanceerde dataverwerkingstechnieken om innovaties te ontwikkelen die de integriteit en veiligheid van OT-systemen nog beter waarborgen. De groeiende afhankelijkheid van geautomatiseerde systemen en data-analyse in industriële omgevingen vergroot de impact van foutieve of gemanipuleerde data. Daardoor is de behoefte aan betrouwbare en nauwkeurige gegevens nog nooit zo groot geweest voor het nemen van beslissingen en het dynamisch kunnen optimaliseren van processen.

DTACT en aXite Security hebben eerder met succes samengewerkt aan het AX-VISION Board. Het AX-VISION Board fungeert als een krachtige tool voor risicobeheer, waardoor organisaties een geavanceerd niveau van controle en inzicht kunnen bereiken over hun OT-infrastructuur. Dankzij het AX-VISION Board krijgen gebruikers inzicht op elk niveau binnen een organisatie. Dit zorgt voor een diversiteit aan inzichten. Van zeer gedetailleerd voor security engineers, die bijvoorbeeld op locatieniveau willen identificeren welke machines niet goed beschermd zijn, tot een overzicht op week-, maand- en kwartaalbasis voor directieleden, wat een breder perspectief biedt (een helikopterview). Door te vertrouwen op geautomatiseerde analyse en waarschuwingen, kunnen ze sneller reageren op potentiële dreigingen en de operationele continuïteit waarborgen. Het succes van het AX-VISION Board heeft geleid tot de beslissing om de samenwerking op het gebied van data-integriteit strategisch uit te breiden, met als doel nieuwe innovaties te ontwikkelen.

Link magazine februari/maart 2024 Thema: De keten op orde op lokaal niveau.
Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

“Wij kijken uit naar de samenwerking met aXite Security Tools. Door onze complementaire vaardigheden te bundelen, kunnen we gezamenlijk innovatieve oplossingen op het gebied van data-integriteit ontwikkelen die organisaties helpen om hun OT-systemen veilig te houden in een steeds veranderende digitale wereld,” zegt Sander Swinkels, Co-founder & CEO bij DTACT.

Bert Willemsen, CEO bij aXite Security Tools, zegt: “Deze uitgebreide samenwerking met DTACT past perfect in onze nieuwe propositie waarbij we meer nadruk leggen op data-integriteit. Door onze expertises te combineren kunnen we effectiever anticiperen op en reageren op het snel evoluerende dreigingslandschap in OT-omgevingen, en zo onze klanten nog krachtigere security- en data-oplossingen bieden.”

DTACT is een Nederlandse software onderneming en bevindt zich op het snijvlak van big data, AI, ML, nationale veiligheid en cybersecurity, dat verder gaat dan alleen dataverzameling en -verbetering. DTACT is gespecialiseerd in het verwerken, analyseren en distribueren van enorme hoeveelheden data en hieruit aan te bevelen acties met ongekende snelheden. Hierdoor loopt het bedrijf voorop in de uitdagingen van vandaag op het gebied van data en interoperabiliteit uitdagingen. Door naadloos talloze bronnen en systemen te kunnen fuseren, ondersteunt DTACT de interoperabiliteit van bestaande tools om snel en op een unieke manier positieve impact over systemen heen te bewerkstelligen. Wereldwijd vertrouwen toonaangevende merken en overheidsinstellingen op DTACT.

aXite Security Tools is een Nederlands securitybedrijf op het gebied van Operationele Technologie (OT) met een focus op data integriteit. De groeiende afhankelijkheid van geautomatiseerde systemen en data-analyse in industriële omgevingen vergroot de impact van foutieve of gemanipuleerde gegevens, waardoor de behoefte aan betrouwbare en nauwkeurige gegevens nog nooit zo groot is geweest voor het nemen van beslissingen en het optimaliseren van processen. Daarnaast dwingen toenemende regelgevingen, zoals NIS2, bedrijven om hun data bij OT-systemen beter te beveiligen. aXite Security Tools anticipeert op deze behoefte door zich te richten op drie pijlers in zijn oplossingen: asset protectie, data projectie en availability prediction. Met een diepgaande expertise op het gebied van OT-beveiliging en een focus op data-integriteit, biedt aXite Security Tools geavanceerde oplossingen en diensten om organisaties te helpen hun kritieke infrastructuren te beschermen. 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics