Axign groeit van startup naar scale-up in het Twentse ecosysteem

0

Jeroen Langevoort, Chief Executive Officer van Axign

Het Enschedese Axign ontwikkelt en maakt een chip die het geluid uit de draadloze speakers aanzienlijk verbetert. Axign heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld naar een volwaardig bedrijf met een werkend product en zet nu de eerste commerciële stappen. Oost NL investeert vanuit het Innovatiefonds Overijssel en het Innovatiefonds Twente samen met Innovation Industries in Axign. Met de investering kan Axign de productie van haar chip opschalen. Zo kunnen nog meer muziekliefhebbers genieten van hifi-geluid uit intelligente, draadloze speakers.

Van startup naar massaproductie
Axign ontving haar allereerste financiering vanuit de Top-regeling van Novel-T. Om haar eerste prototype te ontwikkelen heeft Axign financiering gekregen vanuit de Proof of Concept (POC) regeling van de Universiteit Twente. Vlak na het ontvangen van deze POC-lening is Innovatiefonds Twente (IFT) in 2015 ingestapt om de verdere ontwikkelstappen te financieren. Pieter Rhemrev, manager business unit Capital bij Oost NL ziet Axign als een voorbeeld hoe een bedrijf kan groeien in het Twentse ecosysteem. “Vanaf het begin zijn we betrokken bij Axign. We hebben altijd het vertrouwen gehad in het bedrijf en de prestatie die de chip kan leveren. Dankzij onze investeringen vanuit het Innovatiefonds Twente in 2015 hebben we het mogelijk gemaakt dat Axign de belangrijke stap kon zetten om de chips te laten produceren. Deze nieuwe investering maakt de verdere massaproductie van de audiocontrole-chip voor streaming audioapparaten mogelijk. Dat zal zich uiten in een uitbreiding van het aantal arbeidsplaatsen bij het bedrijf van tien naar 25 fte binnen 3 jaar”, aldus Pieter Rhemrev.
Opschalen organisatie
De afgelopen jaren heeft Axign zich op technologisch gebied sterk ontwikkeld. Jeroen Langevoort, Chief Executive Officer van Axign, stelt: “Streaming audio wordt de toekomstige norm voor het luisteren naar muziek. Wij geloven dat ons product bijdraagt ??aan deze trend door het leveren van ongekende geluidskwaliteit op (draadloze) speakers. Reacties van consumenten zijn fantastisch wanneer ze muziek luisteren met onze chip. Het varieert van ‘ongelooflijk, open en helder’ tot ‘ik heb nooit zoveel detail gehoord, terwijl ik dit toch heel vaak beluisterd heb’. Met de nieuwe investeringsronde komt de focus te liggen op de verkoop en het opschalen van productie, zodat meer mensen op deze manier muziek kunnen ervaren.” Meerdere grote speaker-producenten bevestigen dat de prestatie die het systeem van Axign kan leveren de nieuwe benchmark in de markt is. De activiteiten rondom R&D, testing, marketing en sales vinden plaats vanuit Enschede. Nard Sintenie, mede-oprichter bij Innovation Industries BV, zegt: “We geloven dat de technologie van Axign de beste audio-ervaring zal brengen tegen lagere kosten voor consumenten. We zijn enthousiast over het gebruik van het hightechnetwerk in Nederland om deze unieke doorbraak mogelijk te maken.”
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics