Australisch echtpaar nieuwe eigenaren van superjachtbouwer Moonen Yachts

0

Nederlandse superjachtbouwer Moonen Yachts in ‘s-Hertogenbosch, is in nieuw eigendom. Een Australisch echtpaar, Matthew en Louise Baxter zijn de nieuwe eigenaren van de werf. Matthew, van Schotse afkomst, is een succesvolle Australische zakenman en ondernemer, die in 1972 de A M Group oprichtte, een particuliere wereldwijde groep van productiebedrijven waarvan hij uitvoerend voorzitter is.

Louise en Matthew ontdekten Moonen Yachts voor het eerst tijdens het zeilen in de haven van Pittwater in Sydney, waar ze het prachtige Moonen jacht Aurora (Moonen 84) tegenkwamen. Dit leidde tot hun betrokkenheid bij Moonen, een middelgrote Nederlandse stamboomwerf met een toegewijd en zeer bekwaam team.

In Matthews woorden “Het is een voorrecht om een werf als Moonen te mogen bezitten. Het merk heeft een onberispelijke stamboom, de jachten zijn van Nederlandse kwaliteit en het team is jong, betrouwbaar, getalenteerd en zeer loyaal aan het bedrijf. Deze eigenschappen zijn fundamenteel voor succes. Ik realiseer me dat de werf een nieuwe impuls moet krijgen, maar we zijn goed voorbereid met een sterk strategisch plan en een sterke balans, ik zie een veelbelovende toekomst in het verschiet”.

De scheepswerf is zeer vereerd en enthousiast met de heer en mevrouw Baxter als hun nieuwe eigenaars. “Wij hebben vertrouwen in deze nieuwe investeerders en hebben er vertrouwen in dat zij een sterke toekomst voor Moonen Yachts zullen opbouwen”, zegt Johan Dubbelman, CEO van Moonen. De 30 tot 50 meter markt is solide voor goed gebouwde ontwerpen en onze plannen zijn om de productie te verhogen. Op dit moment hebben we één, bekroonde, 36 meter lange Martinique in aanbouw, ze is voor 50% klaar. De focus ligt op haar aanwezigheid op de Monaco Yacht Show 2020.

Ons doel is om de productie efficiënt op te schalen en twee nieuwbouwprojecten te starten in de komende 6 maanden. Aansluitend op de huidige bouw starten we met een tweede 36 meter en een 44 meter, zowel nieuwe als toekomstvaste tijdloze Moonen jachten met interieurs ontworpen door de bekroonde gerenommeerde designhuizen, zoals Studio Indigo. Door voort te bouwen op speculaties zullen de levertijden korter zijn en is maatwerk nog steeds mogelijk, wat een absoluut voordeel is voor onze toekomstige klanten.”.
Het merendeel van het personeel en de medewerkers, die voor Moonen van groot belang zijn, zijn herbenoemd en zijn enthousiast om deel uit te maken van dit sterke nieuwe leiderschap. Om een continue hoge kwaliteit te garanderen, zal Moonen Yachts de samenwerking met strategische partners en onderaannemers op lange termijn versterken.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics