ASML verhoogt zijn dominantie op halfgeleiderlithografiemarkt, martaandeel 60% en omzetaandeel 85%

0

ASML dominantie in de halfgeleiderapparatuur markt zette zich voort in 2017, volgens het rapport “Sub-100nm Lithography: Market Analysis and Strategic Issues”, onlangs gepubliceerd door  The Information Network ,  een New Tripoli, PA-gebaseerde markt onderzoeksbedrijf.

ASML leidde de halfgeleiderlithografiemateriaalmarkt voor zijn 12e jaar op rij, met een marktaandeel van meer dan 60% voor systeemverkopen. Het bedrijf leidde de markt in omzetaandeel voor zijn 16e jaar op rij en behaalde in 2017 een aandeel van meer dan 85%.

ASML is ook de enige leverancier van EUV-lithografiesystemen, die meer dan $ 100 miljoen kost. Intel, Samsung Electronics, TSMC en Globalfoundries zijn van plan om EUV op het 7nm-technologieknooppunt te introduceren om processtappen met meerdere patronen die vereist zijn voor immersion DUV-lithografie als dimensieaanpak van 7 nm te verminderen. De vervanging van immersion DUV door EUV zal de depositie, etch en metrologiestap drastisch verminderen, wat gevolgen heeft voor leveranciers van apparatuur. Bron

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics