ASML opent nieuwe state-of-the-art R&D-faciliteit in Silicon Valley

0

Op vrijdag 20 augustus 2021 verwelkomde ASML medewerkers, lokale overheidsfunctionarissen en de media bij de openingsviering van haar nieuwe campus in Silicon Valley, Californië. De faciliteit van 212.573 vierkante meter omvat een klasse 1000 cleanroom, labruimte en samenwerkingsgebieden om het holistische lithografieportfolio van ASML te bevorderen – hardware, software en services die worden gebruikt om circuitpatronen op silicium te genereren bij de productie van microchips met een hoog volume.

Het is niet langer genoeg om de verschillende halfgeleiderproductiestappen afzonderlijk aan te pakken. Het Silicon Valley-team optimaliseert IC-ontwerpen, fotomaskers, lithografie en metrologie en inspectie om de maakbaarheid en opbrengst van halfgeleiders te verbeteren door zijn expertise in computationele lithografie en e-beam metrologie en inspectie.

Foto ASML

 

“Terwijl chipmakers de patronen blijven verkleinen om kleine en krachtige chips te maken, blijven we groeien om de escalerende complexiteit aan te pakken die steeds geavanceerdere benaderingen vereist”, aldus Jim Koonmen, executive vice president Applications Business bij ASML. “Het zou onmogelijk zijn om te produceren met afmetingen van 10 nm of kleiner zonder onze software- en metrologieoplossingen, en we hebben een roadmap voor de lange termijn om onze klanten te helpen hun toekomstige uitdagingen op het gebied van chipproductie te overwinnen.”

Jim Koonmen

ASML breidt voetafdruk in de Vallei uit en bereidt zich voor op het inhuren van ramp-up

ASML vestigde 20 jaar geleden voor het eerst zijn aanwezigheid in Silicon Valley en nu werken er meer dan 875 medewerkers op de nieuwe campus. Daarnaast is het team van plan om in 2022 met 20% te groeien, waarbij meer dan 180 ingenieurs worden ingehuurd om zijn product roadmap uit te voeren en te voldoen aan de onverzadigbare vraag naar meer microchips.

“Onze regio is rijp voor slimme, geschoolde werknemers en de vraag in de halfgeleiderindustrie groeit alleen maar”, zegt Yu Cao, CEO van HMI bij ASML. “Onze uitbreiding is van cruciaal belang om niet alleen onze productontwikkeling en toekomstige groei te ondersteunen, maar ook om een moderne, collaboratieve werkruimte te bieden die helpt toptalent aan te trekken en te behouden.”

Foto ASML

Voorheen werkten de twee productgroepen (Brion en HMI) in verschillende gebouwen gescheiden door een korte autorit, wat samenwerking en technologie-integratie belemmerde. Terwijl de teams het afgelopen jaar de prototypeontwikkeling voor een nieuwe productlijn – multi-beam e-beam-technologie – hebben opgevoerd, ontgroeien ze snel de bestaande lab- en cleanroomruimte om aan hun uitdagende technische tijdlijnen te voldoen.

Daarnaast werken lokale klantenserviceteams rechtstreeks samen met chipmakers in de regio Silicon Valley om  systeemprestaties en -service te garanderen. Het ASML Technology Development Center richt zich op onderzoeksinspanningen om de lange termijn product roadmap te ondersteunen.

Nieuwe cleanroom en labruimte cruciaal voor prototypeontwikkeling

De nieuwe campus beschikt over een state-of-the-art cleanroom en labruimte van 24.000 vierkante meter, wat van cruciaal belang zal zijn voor het mogelijk maken van de volgende generatie e-beam technologieontwikkeling en voortdurende productverbeteringen. Dit omvat onderzoek in mechanische, optische en analoge engineering, evenals testen, mechatronica en meer.

De huidige mainstream optische inspectietechnologieën bereiken hun resolutielimieten. Met zijn hoge beeldresolutie wordt e-beam metrologietechnologie noodzakelijk om nauwkeurige metingen te bereiken en krimpende foutmarges aan te pakken.

In Silicon Valley creëren we een nieuwe klasse toepassingen om nauwkeurige waferpatroonprestaties te garanderen en opbrengstgerelateerde defecten sneller te identificeren met een hogere nauwkeurigheid voor meer wafers op de meest geavanceerde knooppunten.

Deep learning-algoritmen en geavanceerde metrologie maken voortdurend schalen mogelijk

Uiteindelijk draait het allemaal om het optimaliseren van scanners, maskers en processen voor de maakbaarheid en opbrengst van apparaten, zowel vroeg in ontwerp- en technologieontwikkeling als later tijdens productie met een hoog volume.

ASML breidt de kracht van berekeningen uit van lithografie naar optische metrologie en e-beam inspectie, evenals machine learning-toepassingen. Het Silicon Valley-team is van plan om zijn metrologie- en inspectiesystemen te blijven koppelen aan de lithografiesystemen van ASML, gebruikmakend van expertise op beide gebieden.

“Om het volgende decennium van schaaluitdagingen aan te kunnen, hebben we onze Brion- en HMI-ingenieurs nodig om deel te nemen aan een open uitwisseling van productconcepten, ontwerpen en waardeproposities”, aldus Stan Baron, general manager van Brion bij ASML. “Onze nieuwe campus is doelbewust gebouwd met dit doel voor ogen.”

ASML gebruikte al e-beambeelden met hoge resolutie van e-beam metrologiesystemen om de nauwkeurigheid van zijn computationele lithografiemodellen tot op het niveau van één nanometer te verbeteren om beeldvorming van steeds kleinere functies te ondersteunen. Deze verbeterde modellen worden vervolgens gebruikt om de scannercontrole te verbeteren en de opbrengst te verbeteren.

De software van ASML en de hardwaretechnologieën van HMI zijn complementair en bieden samen de kans om de procesbeheersing en opbrengst voor onze klanten, die alle beste chipmakers ter wereld vormen, aanzienlijk te verbeteren.

Samen zal ASML Silicon Valley een nieuwe klasse van toepassingen creëren om chipmakers te helpen hogere productieopbrengsten te behalen naarmate ze naar een knooppunt van 10 nm en verder gaan – een ongeëvenaard niveau van geautomatiseerde, continue procescontrole over het lithografiepatroonproces. Bron ASML

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.