ASML neemt IP en deel personeel Mapper over

0

ASML neemt de intellectuele eigendommen over van het Delftse hightechbedrijf Mapper. Bovendien is ASML van plan om Mapper’s hooggeschoolde werknemers die werkzaam zijn in onderzoek en ontwikkeling en productassemblage geschikte posities te bieden.

‘We hebben veel respect voor de experts van Mapper die veel creativiteit en vindingrijkheid hebben laten zien. ASML waardeert hun expertise en we kijken ernaar uit hen te verwelkomen in onze organisatie’, zei ASML President en Chief Executive Officer Peter Wennink. ‘Hoewel de E-beam-applicatie van Mapper verschilt van ASML’s technologie, zijn we er zeker van dat we een bevredigende nieuwe omgeving kunnen bieden bij ASML waar Mapper-medewerkers kunnen blijven innoveren en E-beam-technologie kunnen ontwikkelen. Voor hen zullen er ook kansen zijn in onze uitdagende next-generation chipfabricageprogramma’s EUV en EUV High-NA. De Mapper’s IP en kennis die gedurende vele jaren is vergaard, zal worden gebruikt voor verdere innovatie in Nederland “.

Medewerkers van Mapper werden vandaag geïnformeerd over de plannen. De R & D-medewerkers die bij ASML aan de slag gaan, zullen dat gaan doen in Delft. Mapper werd op 28 december 2018 failliet verklaard. Financiële details van de asset deal worden niet bekendgemaakt.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics