Applied Materials opent r&d centrum om klanten te ondersteunen bij de uitdagingen van Moore’s Law

0

Applied Ventures, LLC, de venture capital-tak van Applied Materials, Inc., kondigde aan een nieuw co-investeringsinitiatief aan met Empire State Development (ESD), de economische ontwikkelingsorganisatie van de staat New York, gericht op het versnellen van innovatie in Upstate New York. Het doel van het initiatief is om te investeren in veelbelovende Upstate New York-startups in een breed scala van gevestigde en opkomende industrieën, waaronder halfgeleiders, kunstmatige intelligentie, geavanceerde optica, autonome voertuigen, life sciences, schone energie en meer.

Howard Zemsky, President en CEO van Empire State Development

Naast financiering kunnen startups en bedrijven in een vroeg stadium profiteren van de uitgebreide mogelijkheden van Applied Materials op het gebied van geavanceerde materiaalgebaseerde R & D, procestechnologieën, prototypering van apparaten en productie op pilootschaal in de aankomende Materials Engineering Technology Accelerator (META Center) te worden gevestigd op de campus van de State University of New York Polytechnic Institute (SUNY Poly) in Albany. Het nieuwe co-investeringsinitiatief en de plannen voor het META Centre maken deel uit van de strategie van Applied om de samenwerking te vergroten en innovatie in het gehele technologie-ecosysteem te versnellen.

“Upstate New York is de thuisbasis van een levendige technologie en een academisch ecosysteem, met ondernemers die nieuwe groeikansen creëren in vele industrieën”, zegt Om Nalamasu, President van Applied Ventures en Chief Technology Officer van Applied Materials. “We verheugen ons op samenwerking met Empire State Development om startups in deze regio te identificeren en te voeden door middel van financiering en toegang tot de leidende capaciteiten van Materials in materials engineering.”

Om Nalamasu, President van Applied Ventures en Chief Technology Officer van Applied Materials

“Deze samenwerking zal innovatie bevorderen en de economie in de Upstate versterken door de volgende generatie veelbelovende ondernemers en startups uit de hoofdstad te ondersteunen bij Western New York”, aldus Howard Zemsky, President en CEO van Empire State Development. “Door te investeren in ons talent en toonaangevend onderzoek, investeren we in de toekomst van de staat New York en stimuleren we nieuwe economische activiteiten, banen en kansen in onze gemeenschappen.”

“Al meer dan een decennium heeft Applied Ventures geïnvesteerd in meer dan 75 high-tech startups over de hele wereld die baanbrekende innovaties zijn op het gebied van smartphones, augmented en virtual reality, kunstmatige intelligentie, autonome voertuigen, life sciences, 3D-printing, robotica, cleantech en geavanceerde materialen, “zei Rajesh Swaminathan, General Manager van Applied Ventures. “We zijn verheugd om te investeren in en samen te werken met Upstate New York-bedrijven via ons nieuwe co-investeringsinitiatief met Empire State Development en we kijken ook uit naar het binnenhalen van bedrijven buiten New York om te werken met de infrastructuur en expertise van wereldklasse van Applied. worden aangeboden in het META Center. ”

Opmerkingen van de huidige portfolio-bedrijven van Applied Ventures

Rajesh Swaminathan, General Manager van Applied Ventures

“De aandelenbeleggingsposities van Applied Ventures versterken Norsk Titanium en onze disruptieve Rapid Plasma Deposition ™ -capaciteit tot de kern van de additive manufacturing-revolutie”, aldus Norsk Titanium Chairman of the Board John Andersen, Jr. “De uitgebreide mogelijkheden van Applied op het gebied van materiaaltechnologie en procesbeheersing onze unieke titaniumcapaciteiten evenals onze wereldwijde expansie in nieuwe metaallegeringen en -markten om de klanten van Norsk ongekende productiviteitsniveaus te bieden. “

“EXo Imaging ontwikkelt een draagbare, low-power medische echo-imager om de markt voor medische echografie te verstoren”, zegt Janusz Bryzek, veteraan in de MEMS-industrie, seriële ondernemer en mede-oprichter van eXo Imaging. “De ondersteuning van Applied Ventures om hardware-startups toegang te geven tot de infrastructuur van de halfgeleiderapparatuur van Applied, materialen en apparaatkennis is een onweerstaanbare waardepropositie in het deeptech ecosysteem. Onze samenwerking met Applied om de kritische halfgeleiderfilms te ontwikkelen en te schalen waarmee de volgende generatie van onze apparaten kan helpen onze visie te realiseren dat we overal toegang hebben tot betaalbare, levensreddende technologie van hoge kwaliteit. “
Rockley Photonics levert siliciumtechnologie voor fotonics waarmee sensoren, beeldvorming en communicatie met hogere prestaties mogelijk worden gemaakt in smartphones, wearables, autonome voertuigen en ook in industriële en datacentertoepassingen”, aldus Andrew Rickman, CEO van Rockley Photonics en eerder oprichter van Bookham Technology. “Toegang tot de apparatuurinfrastructuur en materiaaltechnologie-expertise van Applied Materials is een enorm voordeel voor de nieuwste hardware-startups. We werken samen met Applied Materials om zijn grootschalige chipproductietechnologieën voor siliciumfotonica aan te passen, zodat we deze technologie wereldwijd op een ultrahoog volume kunnen brengen. “

“Solid Energy richt zich op het creëren van batterijen met een hoge energiedichtheid van wereldklasse die een revolutie teweeg kunnen brengen in het transport, van drones naar auto’s”, zegt Qichao Hu, CEO van Solid Energy. “De bewezen expertise van Applied Materials in het ontwikkelen van nieuwe films en het mogelijk maken van grootschalige productie biedt ons een sterk pad om een ??winnend product te ontwikkelen en te commercialiseren.”
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics