App voor het snel meten van productiviteit

0

Berenschot introduceert een iPad applicatie voor bedrijven waarmee zij zelfstandig en snel hun productiviteit kunnen meten. Dit gebeurt aan de hand van multimomentopnames (MMO’s), die medewerkers zelf kunnen uitvoeren. Zo raken zij meer betrokken bij verbeterprogramma’s en besparen bedrijven tijd en geld.

De app is inmiddels in de praktijk getest, als onderdeel van een transitieproject bij Fokker Services Woensdrecht. Na een eerste nulmeting op de componentenonderhoudsafdeling werd een groep medewerkers getraind in het zelfstandig uitvoeren van de MMO-metingen. “Mijn gevoel was dat onze productiviteit steeg, maar we wisten niet hoeveel. Dankzij de metingen weet ik nu ook wat mijn productiviteit daadwerkelijk is”, aldus director componentenonderhoud Jan Maas. “Met de inzet van mijn eigen medewerkers kan ik niet alleen mijn productiviteit zelfstandig verbeteren, maar vooral ook het bewustzijn van de medewerkers vergroten.” Inmiddels zijn ook bij andere afdelingen metingen gestart met behulp van de MMO-app van Berenschot.

“De app is een laagdrempelige en snelle methode voor bedrijven om hun productiviteit te verbeteren. Een ander voordeel is dat de meting eenvoudig te herhalen is, wat continue verbetering mogelijk maakt”, stelt Hans Schotel, Managing Director bij Berenschot. “Zichtbaar resultaat van verbeteracties verhoogt het eigenaarschap van medewerkers en daarmee hun betrokkenheid.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics