Anders Invest verwerft ‘topspeler’ in werkbladen Arte

0

Anders Invest heeft afgelopen week een 70% participatie gerealiseerd in Arte Holding uit Helmond. Arte is ‘topspeler’ in de productie van duurzame werkbladen in graniet, composiet,
Dekton en keramiek. Arte heeft een omzet van circa € 15-20 miljoen en biedt werkgelegenheid aan 65 medewerkers.

Arte (Website) is in 1995 gestart in Deurne en sinds de verhuizing naar Helmond in 2001 wordt geproduceerd met een hoogwaardig machinepark en ver doorgevoerde automatisering. Arte produceert keukenbladen en steentoepassingen voor interieurprojecten. Verkoop is aan een brede kring van keukenspeciaalzaken, interieurontwerpers en architecten in het midden- en hoogsegment.
Arte beschikt over een modern en vergaand geautomatiseerde productiefaciliteit met o.a. CNC-machines, polijstmachines, waterjets en gerobotiseerde transport- en -opslagsystemen.
De onderneming heeft veel oog voor duurzaamheid en MVO en is daarvoor genomineerd voor de Koning Willem I- prijs. Arte heeft naast een onafhankelijke foundation een project opgericht: ‘Arte Right To Education’ (A.R.T.E.) met als doel: een kinderarbeid vrije zone rondom de groeves waar Arte haar graniet inkoopt.

Anders invest verwerft haar belang van oprichter en algemeen directeur Hugo van Osch. Niels van den Beucken behoudt een belang in de onderneming en zal samen met toetredend aandeelhouder Froukje van Osch de directie van de onderneming voeren. Anders Invest zal zich samen met het huidige management actief blijven inzetten om de groei te continueren en de organisatie verder te professionaliseren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.