Amalthea gebruikt AI-oplossing van Infor om ‘consistente’ geitenkaas te produceren

0

Amalthea, een leverancier van geitenkaas en biologische koeienkaas, gebruikt de geïntegreerde kunstmatige intelligentie (AI)-oplossing van Infor . De oplossing wordt ingezet om de kwaliteit en opbrengst van de kaas te verbeteren, klanten te binden en duurzaamheid te bevorderen. Voor elke procent extra opbrengst verwacht Amalthea een besparing van ongeveer 500.000 euro. Deze kan het bedrijf herinvesteren om verder te ontwikkelen, aldus persinformatie van Infor.

Een van de grootste uitdagingen voor zuivelproducenten zoals Amalthea is dat de melksamenstelling per boer en ook per seizoen verschilt. Daarom is er geen standaardrecept dat op alle melkpartijen kan worden toegepast om een consistente kwaliteit en opbrengst te bereiken. Het kaasproductieproces moet nauwlettend worden gevolgd en gestuurd om een consistente kaas te creëren, zodat klanten trouw blijven en Amalthea het opbrengstpotentieel maximaliseert. “Onze klanten eisen consistentie in de kaas die we produceren”, zegt Joris Aarts, financieel directeur van Amalthea. “De grote uitdaging is dat melk de grondstof is voor de productie van kaas en van nature zeer onstabiel en inconsistent is gedurende de seizoenen. Infor Coleman AI helpt ons de kaasproductie zo stabiel en voorspelbaar mogelijk te maken, in termen van kwaliteit en opbrengst, zodat onze klanten tevreden zijn en blijven.”

Snelheid en efficiëntie
Amalthea gebruikt Infor CloudSuite Food & Beverage in de hele supply chain. Van de ontvangst van melk tot het kaaspakhuis. Het is gekoppeld aan productiesystemen in de fabriek, zoals weegtoestellen en verwerkingstanks, en helpt deze te automatiseren. De Infor-technologie helpt Amalthea ook met snelheid en efficiëntie van het financiële afsluitingsproces. Het feit dat het bedrijf nu volledig in de cloud draait vormt een sterke basis voor toekomstige groei, aangezien gegevensinzichten een steeds belangrijkere rol spelen in de zuivelproductie.
Amalthea gebruikte al Infor CloudSuite Food & Beverage en Infor OS. Met de inzet van Infor Coleman AI is Amalthea’s detectie en verklaring van opbrengstafwijkingen nu volledig geautomatiseerd, van gegevensverzameling en -verwerking tot presentatie, aldus het persbericht.

Duurzame zuivelproducten

Amalthea breidt zijn productiecapaciteit de komende vijf jaar naar verwachting aanzienlijk uit om tegemoet te komen aan de grote vraag naar meer kaassoorten en innovatieve oplossingen zoals de CleardMilk®-formule. In dit proces wordt wei, room en andere bestanddelen uit rauwe melk gehaald. Dit helpt afval te verminderen en stimuleert duurzaamheid.

Amalthea heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en streeft naar optimaal gebruik van de topkwaliteit geitenmelk die de organisatie ontvangt van ongeveer 50 geitenhouders die lid zijn van de Amalthea Coöperatie van Geitenhouders. De missie van Amalthea is om het leven van consumenten, klanten en boeren te verbeteren door op een duurzame manier lekkere en voedzame zuivelproducten te maken. Dit is gebaseerd op het volledig benutten van de rijkdom van geiten- en koemelk.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics