Alliantie Omron en Techman moet implementatie cobots in productielijnen versnellen

0

Omron Corporation (hoofdvestiging in Kyoto, CEO Yoshihito Yamada) en Techman Robot Incorporated (hoofdkantoor in Taoyuan, Taiwan), wereldwijd marktleider op gebied van samenwerkende robotarmen, hebben een overeenkomst getekend voor een strategische alliantie op het gebied van collaboratieve robots. Door deze alliantie gaat Omron de TM-serie samenwerkende robots van Techman vanaf de tweede helft van 2018 onder een co-branded logo verkopen via haar eigen mondiale distributienetwerk. Bovendien zullen Omron en Techman gezamenlijk de volgende generatie collaboratieve robots ontwikkelen die gemakkelijker kunnen worden geïntegreerd met Omron’s andere producten voor fabrieksautomatisering, zodat een innovatieve productieomgeving kan worden verwezenlijkt waarbinnen mens en machine in harmonie samenwerken.

Over de hele wereld wordt de productie-industrie geconfronteerd met grote uitdagingen: klanten eisen een breed assortiment en kleine productseries met een korte levenscyclus, en fabrikanten hebben bovendien vaak te maken met een tekort aan arbeidskrachten. Productiebedrijven moeten daarom flexibel zijn zodat ze hun productielijnen snel kunnen aanpassen. Collaboratieve robots die veilig met mensen binnen dezelfde omgeving kunnen samenwerken, spelen een belangrijke rol bij het mogelijk maken van dit soort ‘flexibele fabricage’.
Naast de reguliere TM-serie collaboratieve robots zal Omron beginnen met het verkopen van de nieuwe modellen die ‘mobiel compatibel’ zijn, wat betekent dat ze eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met Omron’s mobiele robots van de LD-serie. Omron’s mobiele robots, die autonoom kunnen bewegen door mensen en obstakels te vermijden, werken wereldwijd al veilig met mensen samen in geautomatiseerde hanteringstoepassingen. Deze robots zijn voorzien van een samenwerkende arm aan de bovenkant en kunnen niet alleen materiaal van de ene locatie naar de andere overbrengen, maar kunnen ook taken uitvoeren als pick-and-place.

‘Sinds de overname van Adept Technology in 2015, heeft Omron veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van robottechnologie en -markt’,  aldus Seigo Kinugawa, Executive Officer en Senior General Manager van het Robotics Business Development Project binnen de tak bedrijfsautomatisering van Omron. ‘De alliantie met Techman is gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen mens en robot binnen productieomgevingen. Omron’s toetreding tot de markt voor samenwerkende robots, in aanvulling op onze activiteiten op de markt voor mobiele robots, betekent een impuls voor Omron’s “innovative-Automation!’ Dit concept heeft tot doel productieprocessen te vernieuwen op basis van samenwerking tussen mensen en machines.’
‘TM-robots zijn slim, eenvoudig in gebruik en veilig,” zei Ho Shi-Chi, bestuursvoorzitter van Techman Robot Inc. ‘Wij streven naar verbetering van het leven van mensen middels innovatie, en deze alliantie met Omron betekent een flinke stap op weg naar dat doel.’

De TM-robots hebben de volgende eigenschappen waarmee ze zich binnen dit nieuwe veld van samenwerking tussen mens en robot onderscheiden.
Slim: de TM-robots hebben een ingebouwd intelligent vision-systeem dat kan worden gebruikt voor patroonherkenning, objectpositionering en barcode-identificatie.
Eenvoudig: dankzij het vision-systeem en de volledig grafische, flow-based TMflow-gebruikersinterface kan een pick-and-place applicatie binnen vijf minuten worden ingeleerd.
Veilig: de TM-robots voldoen aan de veiligheidseisen voor samenwerkende robots zoals gespecificeerd in ISO 10218-1 en ISO/TS 15066.
De TM-robots omvatten twee modelseries: de TM5 (met een laadvermogen tot 6 kg) en de nieuwe TM12/TM14 (met een laadvermogen tot 14 kg). Alle TM-robots hebben zes richtingen bewegingsvrijheid en een armbereik van 700 tot 1300 mm. De herhaalbaarheid van de robot is ± 0,05 mm voor de TM5-serie en ± 0,1 mm voor de TM12/TM14-serie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics