Alles over de hightech starter in FLINK

0

 Nog maar een paar jaar geleden was het voor een industrieel bedrijf zeer voordelig om groot te zijn. Immers, door schaalgrootte kon een onderneming het zich veroorloven een internationaal netwerk op te zetten om voeling met de klantwensen wereldwijd te houden, de producten te verkopen en service te verlenen. Voorts had zo’n groot bedrijf de slagkracht een r&d-afdeling op te zetten om nieuwe ideeën uit te werken tot marktrijpe innovaties. Maar de exclusiviteit van de toegang tot een wereld aan klanten en kennis is de laatste jaren verdwenen. Dankzij het internet (of things) kan elk individu zich die entree verschaffen.

Start-up

Beleidsmakers zien de economische potentie daarvan. Vandaar de toegenomen focus op de start-up, met uitwerkingen als valorisatieprogramma’s inclusief nieuwe seed-fondsen voor het financieren van de opschalingsfase, start-up bootcamps in onder meer Eindhoven en Amsterdam, het NextOEM-programma, het Start-up & Innovatieplein op de laatste Hannover Messe en – ook recent – de StartupDelta van special envoy Neelie Kroes. Et cetera.

Ook Link Magazine schenkt de laatste jaren steeds meer aandacht aan innovatieve starters en de initiatieven om hun een versnelling te geven. Die aandacht gaan we vanaf het septembernummer concentreren, in het nieuwe katern FLINK. Een naam die natuurlijk aanhaakt bij die van ons magazine, maar bovenal alles zegt over een wezenlijke karaktereigenschap van elke startende ondernemer waar de interesse van elke (formal) investor naar uitgaat – meer nog dan naar de innovatie in kwestie: heeft de starter doorzettingsvermogen, weet hij mensen voor zich te winnen met zijn overtuigingskracht, durft hij beslissingen te nemen?

Per september kunt u rekenen op een handzame bundeling van artikelen over financieringsproblemen en -oplossingen, over de voordelen van een gebrek aan ervaring of over creatieve mensen die zich niets van de hiërarchie aantrekken. Over een type industrieel bedrijf en zijn ondernemer die – dankzij de mogelijkheden die de it biedt – de structuur van de wereldwijde hightech industrie wel eens drastisch zouden kunnen veranderen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.