Allego, wereldspeler van laadinfrastructuur, groeit door op IPKW

0

Allego, begonnen als startup en inmiddels wereldspeler op de markt van laadinfrastructuur voor elektrische mobiliteit, blijft gevestigd in Arnhem. Op IPKW wordt gestart met de herontwikkeling van een industrieel gebouw waarin Allego een nieuw onderkomen krijgt. Burgemeester Ahmed Marcouch is er blij mee: “Arnhem is een koploper als energiestad en wil daarin het verschil maken. Het is aarom belangrijk dat een grote speler als Allego met haar hoofdkantoor in Arnhem gevestigd blijft om van daaruit door te groeien.”

Anja van Niersen, CEO van Allego

Groei

Vijf jaar geleden kwam Allego als startup op IPKW met 15 mensen. Inmiddels heeft het bedrijf in Europa bijna 300 medewerkers in dienst en blijft het groeien. Voor deze stap in de huisvesting is dezelfde afweging gemaakt als vijf jaar geleden, vertelt Anja van Niersen, CEO van Allego. “Wij richten ons op de verduurzaming van mobiliteit en zoeken daar een omgeving bij die aansluit op onze huidige bedrijfsdoelstellingen”. Wat Allego ook interessant vindt aan IPKW is de campusopzet. Samen met andere innovatieve bedrijven en het onderwijs projecten oppakken, wordt daardoor makkelijker gemaakt.

Herontwikkeling

Allego gaat zich huisvesten in een gebouw dat lange tijd dienst heeft gedaan als industrieel onderkomen voor AkzoNobel. Het gebouw is in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw gebouwd en wordt op vernieuwende wijze gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd. Het gebouw zal voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd, zonder dat de sfeer en kwaliteit van het oorspronkelijke pand verloren gaan. Met de herontwikkeling van het gebouw realiseert IPKW een nieuwe standaard voor de regio”, vertelt Kevin Rijke, directeur van IPKW, trots.

Allego is een toonaangevende aanbieder van laadoplossingen met ruime ervaring op het gebied van e-mobiliteit, waaronder het creëren van een netwerk van snelladers verspreid door heel Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg. Allego werkt met verschillende e-roaming platforms zoals Hubject, eClearing en GIREVE om een grensoverschrijdend e-laadnetwerk te garanderen. Allego werkt samen met partners uit verschillende industrieën bij de planning, bouw en exploitatie van laadpunten. Het bedrijf heeft ruim 14.000 laadpunten geplaatst in stedelijke gebieden en langs belangrijke Europese transportroutes.

Het bedrijf heeft een EV Cloud Services Platform ingericht om zijn diensten aan bedrijven en e-rijders te kunnen aanbieden. Dit platform biedt op eenvoudige wijze toegang tot een uitgebreide portefeuille van praktische diensten zoals facturering, actieve monitoring, mobiele apps, websiteportals en analytische instrumenten. Bedrijven kunnen het platform gebruiken om laadfaciliteiten aan te bieden aan hun klanten, medewerkers en bezoekers, onder hun eigen merk en wereldwijd.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics