Alfen geselecteerd door Vattenfall voor levering van 4.000 laadpunten voor de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg

0

Vattenfall heeft Alfen geselecteerd voor de levering van slimme laadinfrastructuur ten behoeve van elektrisch rijden in gemeenten in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Vattenfall heeft deze belangrijke opdracht verkregen van de provincies Noord-Brabant en Limburg en zal verantwoordelijk zijn voor plaatsing en exploitatie van de laadstations. Alfen is er trots op de leverancier van deze slimme publieke EV-laadstations te zijn.

De plaatsingsperiode heeft een initiële looptijd van twee jaar. Gedurende deze periode zullen de eerste 2.000 Alfen Twin laadstations worden geplaatst. De deelnemende gemeenten in de provincies Noord-Brabant en Limburg worden hiermee van 4.000 laadpunten voorzien. Binnen deze opdracht is het mogelijk het aantal laadstations verder uit te breiden.

De Alfen Twin is ontworpen voor een straatomgeving met een hoog volume en is geschikt voor elke semi-openbare of openbare ruimte. Dit Alfen laadstation biedt twee oplaadpunten in een vandalismebestendige stalen behuizing met gebogen bovenoppervlak zodat er geen afval op het laadstation kan blijven liggen. Ze zijn gebouwd in de Nederlandse Alfen-fabriek gebruikmakend van hoogwaardige componenten en worden rigoureus getest en onafhankelijk gecertificeerd. Alle producten van Alfen zijn ontworpen om robuust, veilig en betrouwbaar te zijn. Iedere laadpaal van Alfen is geschikt voor alle elektrische auto’s en laadkabels.

Met de aanschaf van deze slimme Alfen Twin laadstations voorzien de provincies Noord-Brabant en Limburg en de deelnemende gemeenten in de alsmaar toenemende laadbehoefte van het groeiende aantal elektrische voertuigen en bevorderen ze tevens toepassing van de laatste innovaties.

Pieter van Ommeren, Directeur E-Mobility bij Vattenfall, zegt hierover: “Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is onze missie. Daarom zetten wij vol in op elektrisch rijden. We zorgen dat elektrisch rijders makkelijk en betaalbaar hun auto opladen. De laadpalen van Alfen zijn al jaren een begrip op straat en hebben hun betrouwbare werking meer dan bewezen. Alfen is met haar slimme laadstations voor ons de partner die onze ambitie optimaal ondersteund.” 

Jan-Anne Hoekstra, Commercieel Directeur EV Charging Equipment bij Alfen voegt toe: “Vattenfall is een gewaardeerde partner waarmee wij al een jarenlange samenwerking hebben. We zijn er trots op dat we samen een bijdrage kunnen leveren aan de doelstellingen van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Met de plaatsing van onze slimme en betrouwbare laadstations zorgen we ervoor dat dat de EV-rijders in het zuiden van Nederland optimaal en veilig hun auto’s kunnen opladen. Dit project draagt bij aan de ambitie van Nederland om in 2030 een kleine 2 miljoen laadpunten te hebben staan.” 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics