Alfen geselecteerd door Vattenfall om een 20MWh energieopslagsysteem te leveren in Zweden

0

Vattenfall heeft Alfen geselecteerd om een batterij-energieopslagsysteem van 20 MWh te leveren aan de universiteitsstad Uppsala in Zweden, tevens de vierde grootste stad van Zweden. Dit is het derde grootschalige energieopslagsysteem dat Alfen gaat leveren aan Vattenfall. Het energieopslagsysteem wordt aangesloten op het stroomnet van distributienetbeheerder Vattenfall Eldistribution. Het systeem zal worden ingezet om de congestieproblemen van het net aan te pakken en om te profiteren van de handelsmogelijkheden op de flexibiliteitsmarkt.

het energiemanagementsysteem ‘TheBattery Connect’

De scope van Alfen bestaat uit de levering van een energieopslagsysteem van 20 MWh (5 MW) op basis van autoaccu’s van BMW, het energiemanagementsysteem ‘TheBattery Connect’ van Alfen en de lokale netaansluiting.

Stephanie Schockaert, Sales Manager Energy Storage bij Alfen, zegt: “We zijn trots dat we door Vattenfall zijn geselecteerd om ons batterij-energieopslagsysteem te mogen leveren als voortzetting van onze langdurige relatie op het gebied van zowel het opladen van EV’s als energieopslag. Onze voorgaande projecten voor Vattenfall, waaronder een 3 MWh energieopslagsysteem voor het Prinses Alexia Windpark in Nederland en een 12 MWh energieopslagsysteem dat onderdeel vormt van een nieuw hybride zonne- en windpark, zorgen voor een goede positionering om ook dit project succesvol op te leveren.”

Alfen is onder andere gespecialiseerd in BMW batterij-gebaseerde energieopslagsystemen, plug-and-play concepten om de time on-site te minimaliseren en schaalbare modulaire concepten.

Tina Ivarsson, Senior Project Manager bij Vattenfall, reageert: “De ontwikkeling van dit nieuwe opslagsysteem in Uppsala zal bijdragen aan het verminderen van de beperkingen van de netcapaciteit. We kijken ernaar uit om samen met Alfen aan dit project te werken vanwege hun uitgebreide ervaring en de betrokkenheid van leverancier Sebab

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics