Airbus en Fokker zien potentie in glasvezel met aluminium

0

fokker buthker  Fokker Technologies en Airbus gaan nauw samenwerken bij het ontwikkelen en automatiseren van de productie van Fibre Metal Laminate (FML). Dit nieuwe materiaal, een combinatie van glasvezels en aluminium, is zeer licht en de opvolger van Glare, het in Nederland ontwikkelde materiaal dat wordt gebruikt bij de A380.

FML is de tweede generatie van het lichtgewicht materiaal, bestaande uit verschillende lagen van aluminium en glasvezels.

De nieuwe samenwerking van Fokker en Airbus is nu gericht op het automatiseren van de productie en de toepassing van een nieuwe generatie van vezels. De sterke FML-materialen zijn zo’n vijftien procent lichter dan traditionele vliegtuigmaterialen. Dat leidt tot een lager brandstofverbruik en een groter vliegbereik.

De geautomatiseerde productie van FML moet zorgen voor een hoger productievolume zodat de kosten van het materialen lager worden, meldt Fokker Technologies. De overeenkomst met Airbus is volgens Fokker-topman Hans Büthker belangrijk voor toekomstige applicaties van FML.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics