Aidro Hydraulics en Fraunhofer winnaars van Design for Additive Manufacturing Challenge

0

Yogeshkumar Katrodiya, Fraunhofer-instituut

Tijdens het awards-diner van de 6e editie van de Additive World Conference, heeft de voorzitter van de jury, mede-oprichter van Ultimaker, Erik de Bruijn, de winnaars van het Additive World Design voor Additive Manufacturing Challenge van Aidro Hydraulics en Fraunhofer Institute bekend gemaakt. Alle zes finalisten, drie in de studentencategorie en drie professionals, gooiden hun ontwerpen voor de jury van 5 leden. Na overleg hebben ze een goed-aanbevolen selectie gemaakt in beide categorieën. De onderscheidingen, een set tandwielen en een hydraulisch manifold waren voor herontwerp van zeer gewone industriële onderdelen waarbij de impact van het ontwerp voor additieve productie aanzienlijk zou zijn.

Technologist, Co-founder at Ultimaker.

In de categorie studenten ging de eerste prijs naar Yogeshkumar Katrodiya, een Indiase student die momenteel zijn masteropleiding afrondt aan het Fraunhofer-instituut in Augsburg, Duitsland. Yogeshkumar ontwerpt een volledig geïntegreerde as en versnelling met interne kanalen. De helixvormige koelkanalen werden toegepast om de koelcapaciteit te vergroten en ze demonstreerden de unieke ontwerpvrijheid van de productie van metaaladditieven. Met behulp van deelconsolidatie en topologie-optimalisatie behaalde Yogesh een gewichtsvermindering van 50%. Bepalend voor de jury wat de generieke toepasbaarheid en het grote aantal mogelijke toepassingen voor zijn ontwerp is.

De winnaar van de professionele categorie was Aidro Hydraulics of Italy, aangevoerd door Alberto Tacconelli. Valeria Tirelli, CEO van Aidro, presenteerde haar compacte herontwerp van een generiek hydraulisch verdeelstuk voor een straatreinigingsvoertuig, ontworpen door Gaetano Corrado. Het herontwerp consolideerde twee delen, is kleiner dan zijn voorganger en heeft een geoptimaliseerde flow vanwege verbeterde, gebogen kanalen. Bovendien wordt het probleem van lekkage, veroorzaakt door storing in de hulpplug, geëlimineerd en het gewicht wordt met een indrukwekkende 70% verminderd. Aidro Hydraulics won de jury met de enorme toepasbaarheid en commerciële levensvatbaarheid van hun ontwerp.

Alle finalisten ontvingen een gratis licentie van 1 jaar voor Altair Inspire en Autodesk Netfabb-software. Yogeshkumar Katrodiya, als studentwinnaar, nam Ultimaker 2+ -printer mee naar huis terwijl het team van Aidro Hydraulics een Ultimaker 3 won.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics