AgriFood kan niet zonder High Tech

0

Nederland levert als koploper in hoogwaardige voedselproductie en voedseltechnologie een belangrijke bijdrage aan het voeden van de groeiende wereldbevolking. Dat kan alleen met inzet van hightech oplossingen voor het duurzaam, effectief en efficiënt produceren van gezond voedsel. Intensieve samenwerking tussen organisaties uit de AgriFood-sector en de High Tech-sector is cruciaal om te kunnen inspelen op wereldwijde uitdagingen als verstedelijking, klimaatverandering en verarming van landbouwgronden. De focus vanuit alle betrokken disciplines ligt hierbij op productie-, kwaliteits- en procesoptimalisatie.

Het event AgriFoodTech biedt een nieuw podium waar de sectoren kansen voor samenwerking kunnen verkennen. Mikrocentrum organiseert samen met het AgriFoodTech Platform de eerste editie op 14 en 15 december in Den Bosch. AgriFoodTech is opgezet als vakbeurs met congres rond technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking. Op het event kunnen fabrikanten, system integrators, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers, onderzoekers, kennisinstituten, dienstverleners en gebruikers uit de verschillende AgriFood-waardeketens elkaar ontmoeten, van elkaar leren en tot nieuwe business komen.

Op 14 december is er het AgriFoodTech Platform Congres, getiteld ‘Van maatschappelijke uitdagingen naar innovatieve oplossingen’. Sprekers zijn onder anderen filosoof en trendwatcher Ruud Veltenaar, Joris Lohman (Slow Food), Bob Hutten (Hutten Catering), Meiny Prins (Priva) en Martijn van Dam (staatssecretaris EZ).

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics