Aebi Schmidt wint Metaalunie Smart Manufacturing Award 2018

0

Aebi Schmidt heeft gisteravond in de Utrechtse Jaarbeurs de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2018 gewonnen.  Directeur Arjan Ester en productiedirecteur Fred Harbers ontvingen de prijs met bijbehorende check van 5000 euro uit handen van juryvoorzitter Michaël van Straalen, tot voor kort voorzitter van MKB-Nederland. Die loofde de fabrikant van onder andere zoutstrooimachines voor de gevoerde strategie. Daarin staat dienstverlening aan de klant centraal, waarbij machines aan het eind van een prestatiecontractperiode worden teruggenomen, hersteld en opnieuw in de markt gezet. Ook telt dat de machines modulair worden opgebouwd in een goed gedigitaliseerde slimme fabriek. Voorts blinkt het bedrijf uit door data te verzamelen en daarmee zijn producten te verrijken, aldus Van Straalen.

Aebi Schmidt is lid van het Servitization platform van Link magazine

Aebi Schmidt kreeg de prijs uitgereikt nadat Harbers een pitch had gehouden ten overstaan van zo’n 300 mensen die genoten van een diner tijdens de Avond van de Maakindustrie, georganiseerd door FPT – Vimag, Koninklijke Metaalunie, Jaarbeurs en NRK. De twee andere finalisten waren metaalbedrijf Thalens PPS en Hapert Wagenbouw.

Jury: Dit MKB-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden omdat ‘het bedrijf onder meer gebruiksdata online verzamelt waardoor predictive maintenance onderdeel van het pakket is geworden en een after sales dienstenpakket is ontwikkeld’, motiveerde Van Straalen de keuze voor het bedrijf.

Tijdens de avond  werden meer prijzen uitgereikt

TechniShow Innovation Awards 2018

FPT-VIMAG reikte tijdens de avond de TechniShow Innovation Awards uit. Hiermee beloont FPT-VIMAG díe innovaties die natuurlijk nieuw en onderscheidend zijn, maar daarnaast ook economische en/of maatschappelijke impact hebben. De TechniShow Innovation Award is voor bedrijven die deelnemen aan TechniShow 2018 en een vernieuwend of nieuw product of een vernieuwde aanpak wat betreft proces, materialen en/of technieken hebben ontwikkeld. De innovatie moet leiden tot een significante verandering in economische en/of maatschappelijke zin. De vernieuwde Awards werden uitgereikt in meerdere categorieën.

Winnaar van de TechniShow Award Nieuw op de Benelux markt is BMO Automation

Winnaar van de TechniShow Award Commerciële Innovatie is Kuunders Technoworks

Winnaar van de TechniShow Award Made in de Benelux is Style CNC Machines

Winnaar van de publieksprijs TechniShow Innovation Awards is Trumpf bv

Duurzame Producten Awards

De NRK heeft de Duurzame Producten Awards uitgereikt. Het was de eerste editie van deze Award, die zijn uitgereikt in drie categorieën. Het gaat hierbij om innovaties die bijdragen aan verduurzaming, het terugdringen van de CO2-uitstoot, het stimuleren van de circulaire economie of bijvoorbeeld aan de veiligheid en het comfort van mensen.

Winnaar in de categorie Bouwen/Infrastructuur is Lankhorst Engineerd Products

Winnaar in de categorie Bouw/B2B is Cumapol Emmen

Winnaar in de categorie Consumentenproductie is Kras Recycling

Met de uitreiking van de verschillende awards werden de bedrijven uit de maakindustrie in de schijnwerpers gezet en lieten ze zien hoe innovatief, succesvol en belangrijk ze voor de industrie zijn. Dat maakte de Avond van de Maakindustrie op 7 maart a.s. ook een graadmeter voor de Nederlandse economie, aldus de organisatie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics