AddLab partners klaar voor de volgende stap

0

addlab-23In oktober 2013 opende Additive Industries de deuren van AddLab op Strijp-S in Eindhoven. Samen met 8 partners uit de maakindustrie is deze gezamenlijke proeffabriek voor 3D metaalprinten in drie jaar uitgegroeid tot een hot spot van industriële additive manufacturing die zich kan meten met de wereldtop. De ruim 20 engineers van de 9 deelnemende bedrijven hebben uitgebreide kennis en ervaring opgedaan met ontwerpen voor 3D printen, materiaalonderzoek, het 3D printproces zelf en natuurlijk nabewerken en testen van geprinte delen. Hiermee is een belangrijke basis gelegd voor de toepassing van deze nieuwe digitale productietechnologie voor de Nederlandse maakindustrie.

AddLab wordt AddFab en richt zich op industriële serieproductie

AddLab naar Addfab

Deze week eindigt zoals afgesproken na drie jaar het AddLab programma, maar alle partners gaan door met deze technologie. KMWE, NTS-Group en Machinefabriek De Valk zullen samen AddFab gaan runnen waarbij Frencken en MTA in de tweede lijn betrokken blijven om onderdelen te kunnen 3D printen. Metdeze stap gaan de partners zich richten op industriële serieproductie en opschalen van de capaciteit voor hoogwaardige toepassingen.

FMI succesvol in 3d metaalprinten

FMI succesvol in 3d metaalprinten

FMI succesvol in 3d metaalprinten

FMI heeft inmiddels zelf geïnvesteerd in een 3D metaalprinter voor medische implantaten. Kaak Group heeft zojuist de eerste MetalFAB1 van Additive Industries succesvol in gebruik genomen. Philips en Additive Industries zullen tenslotte doorgaan met respectievelijk research en development en machinebouw

Kaak neemt 3d print machine in gebruik.

Kaak neemt 3d print machine in gebruik.

op het gebied van additive manufacturing.

 

 

Nederland  op de kaart in de industrialisatie van 3D metaalprinten

‘We zijn trots dat we samen dit niveau hebben bereikt en een belangrijke impuls kunnen geven aan deze belangrijke technologie voor de toekomst. Bij de start konden we het aantal 3D metaalprinters in Nederland nog op een hand tellen, nu staan we internationaal op de kaart als het gaat om industrialisatie van 3D metaalprinten’, aldus Daan Kersten, mede-oprichter van Additive Industries en samen met Jonas Wintermans initiatiefnemer van AddLab.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics