Additive Industries partner in GKN Aerospace Global Technology Center in Bristol

0

De Britse minister van Economische Zaken, Energie en Industrie, Greg Clark, en de Chief Executive van GKN Aerospace, Hans Büthker, hebben eind vorige week de plannen bekendgemaakt voor het nieuwe Global Technology Centre (GTC) van GKN Aerospace in het Verenigd Koninkrijk. Het nieuwe centrum in Bristol, dat zo’n 32 miljoen pond gaat kosten, zal naar verwachting in 2020 worden geopend en de faciliteit van 10.000 vierkante meter zal 300 hoog opgeleide ingenieurs huisvesten. Het GTC gaat ruimte bieden voor onderzoek en ontwikkeling met universiteiten, het UK CATULT-netwerk en de toeleveringsketen van GKN Aerospace in het Verenigd Koninkrijk.

Hans Büthker nieuwe ceo van GKN Aerospace.

Het centrum zal zich toeleggen op additive manufacturing (AM), geavanceerde composieten, assemblage en industrie 4.0-processen om de hoog volume productie van vliegtuigstructuren mogelijk te maken. Het GTC moet de positie van GKN Aerospace in de voorhoede van technologieontwikkeling voor de volgende generatie van energiezuinige vliegtuigen borgen. De faciliteit zal dienen als basis voor het technologiepartnerschap van GKN Aerospace in het technologieprogramma “Wing of Tomorrow” van Airbus en nieuwe programma’s voor additive manufacturing.

Het centre sluit zich aan bij een groeiende lijst van GKN Aerospace Centres of Technical Excellence over de hele wereld. Elk centre heeft een eigen technologiefocus – met betrekking tot AM, thermoplasten en slimme vliegtuigmotorsystemen – en wordt ondersteund en gekoppeld door de ‘digitale strategie’ van  GKN. Additive Industries is een trotse partner van Bristol GTC en zal participeren in de GKN Aerospace additive manufacturing-programma’s, zo meldt Additive Industries in een persbericht.

Chief Executive van GKN Aerospace, Hans Büthker: ‘GKN Aerospace heeft een engineering-historie die teruggaat tot de 18e eeuw. Wij zijn trots op onze rol als vooraanstaande speler in de toonaangevende lucht- en ruimtevaartsector in het Verenigd Koninkrijk. Het GTC zal ervoor zorgen dat we nieuwe technologieën blijven ontwikkelen die leveren aan onze klanten, waardoor vliegtuigen duurzamer en zuiniger worden. Het zal ook onze 4.000 werknemers in het VK ondersteunen en ervoor zorgen dat wij vooraan blijven lopen in de wereldwijde luchtvaartindustrie. Het GTC is een goed voorbeeld van de industriële strategie van het VK op zijn best: de industrie en de overheid komen samen om te investeren in de technologie van de toekomst.’

Dr. Mark Beard,

Dr. Mark Beard, Additive Industries Global Director voor Process and Application Development: ‘Het GTC is een perfect voorbeeld van de toewijding van het VK aan Additive Manufacturing en dit versterkt de aanwezigheid van Additive Industries in zo’n belangrijke regio. Participatie in het centre is een compliment voor het Competentiecentrum Additive Industries in het Verenigd Koninkrijk, het wereldwijde centrum van het bedrijf voor vroege-fase-ontwikkeling.’
‘Additive Industries is er trots op deel uit te maken van het ecosysteem van het Global Technology Center van GKN Aerospace en is vastbesloten om samen te werken met alle betrokken partners om de industrialisatie van ruimtevaarttoepassingen in additieve fabricage te versnellen. GKN Aerospace is een toonaangevende partner in deze uitdagende en snelgroeiende markt’, aldus Daan A.J. Kersten, CEO van Additive Industries.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics