Accenture investeert 500.000 euro en wordt hiermee kroonpartner van RoboValley

0

Accenture en RoboValley, een innovatiehub voor robotica in Delft, hebben een vijfjarige samenwerking aangekondigd, gericht op de ontwikkeling van de nieuwe generatie roboticatechnologie.  Accenture investeert 500.000 euro en wordt hiermee kroonpartner van RoboValley. Met de investering worden internationaal onderzoek,internationale kennisontwikkeling en -deling mogelijk gemaakt. 

Als onderdeel van de samenwerking en ter versterking van de kunstmatige intelligentie-activiteiten van Accenture voeren Accenture en RoboValley gezamenlijk onderzoek uit op het gebied van robotica. Doel hiervan is het ontwikkelen van best practices om robotica te implementeren in grote organisaties. Dit omvat tevens het onwikkelen van proof-of-concepts en mogelijke gebruikerscases voor verschillende sectoren. Ook willen beide partijen innovatieworkshops met klanten faciliteren om nieuwe roboticatoepassingen te verkennen, die de arbeidscapaciteit verhogen en nieuwe groeimogelijkheden creëren.

frank Rennings“De ontwikkelingen op het gebied van robotica gaan razendsnel, zegt Frank Rennings, directeur Technologie van Accenture Nederland. Organisaties zien het belang ervan hoe het voor een vierde industriele revolutie gaat zorgen. Ze maken hun bedrijfsvoering met roboticatechnologie efficiënter en verbeteren hun klantenservice. Wij geloven vanuit open innovatie sterk in RoboValley en de krachtenbundeling van onderzoek, ondernemers en start ups op één plek. De samenwerking helpt ons innovatie versnellen en nieuwe toepassingen sneller naar de markt te brengen. Ook kunnen we onze klanten nu meenemen naar RoboValley om de laatste ontwikkelingen zelf te ervaren, en bovenal om te inspireren.”

 

arthur crookArthur de Crook, Business Development Manager van RoboValley: “RoboValley in Delft helpt robotica-bedrijven en start ups om de nieuwe generatie robots te maken en op de markt de brengen. Door het internationale netwerk van Accenture heeft RoboValley direct toegang tot een grote groep internationale bedrijven die te maken krijgen met robotisering. Ook vergroten we onze zichtbaarheid verder als internationaal kenniscentrum. Samen met Accenture en onze 170 robotica-wetenschappers gaan we global reports uitbrengen over de meest recente ontwikkelingen in robotica.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics