Accenture, Airbus, GE en Hitachi Worden lid van de Intel Neuromorphic Research Community.

0

Vandaag kondigde Intel de eerste zakelijke leden – Accenture, Airbus, GE en Hitachi – aan om zich aan te sluiten bij de snelgroeiende Intel Neuromorphic Research Community (INRC). De INRC is verdrievoudigd in omvang in het afgelopen jaar en heeft nu meer dan 75 organisaties, verspreid over toonaangevende universiteiten over de hele wereld, overheidslaboratoria, neuromorfe startup bedrijven, en nu verschillende Fortune Global 500 leden.

“Onze medewerkers over de hele wereld hebben grote vooruitgang geboekt bij het ontwikkelen van de basisinstrumenten, algoritmes en methoden die nodig zijn om Intel’s neuromorfe technologie nuttig te maken. We moedigen commercieel organisaties aan om zich bij de gemeenschap aan te sluiten, en we zijn blij om onze eerste grote zakelijke leden te verwelkomen om de technologie vooruit te helpen. Deze groepen brengen belangrijke perspectieven, ideeën en uitdagingen met zich mee die kunnen helpen om het onderzoek uit research naar echte toepassingen te bevorderen”.
Mike Davies, directeur van Intel’s Neuromorphic Computing Lab.

Waarom het belangrijk is: Hoewel neuromorfic computing nog in de kinderschoenen staat, wint de technologie aan dynamiek, gedreven door grote en kleine bedrijven over de hele wereld. Als alle technische uitdagingen in de komende jaren worden opgelost, voorspellen analisten dat de neuromorfe computermarkt kan stijgen van 69 miljoen dollar in 2024 tot 5 miljard dollar in 2029 – en 21,3 miljard dollar in 2034.

Intel’s rol: Intel creëerde de INRC – het samenbrengen van toonaangevende onderzoekers uit de academische wereld, de industrie en de overheid – om gezamenlijk de uitdagingen aan te pakken waarmee het gebied van neuromorfisch computergebruik wordt geconfronteerd. De toevoeging van de eerste Fortune Global 500 leden weerspiegelt een groeiende commerciële belangstelling voor de technologie, evenals de toenemende volwassenheid van het veld voor het oplossen van kunstmatige intelligentie (AI) problemen die niet goed geschikt zijn voor conventionele diepe leermethoden. Door het adaptieve gedrag van natuurlijke neurale netwerken na te bootsen, belooft de neuromorfe technologie grote voordelen te bieden op het gebied van computerprestaties en energie-efficiëntie voor veeleisende toepassingen, variërend van robotica tot slimme fabricage tot hersencomputerinterfaces.

Accenture, Airbus, GE en Hitachi bundelen hun krachten met Intel en andere INRC-leden om proof-of-concept-toepassingen te creëren die de meeste waarde aan hun bedrijven zullen toevoegen. Intel zal gebruik maken van de inzichten die voortkomen uit dit klantgerichte onderzoek om de ontwerpen van toekomstige processoren en systemen te informeren. Deze toezeggingen zullen ervoor zorgen dat Intel strategisch gepositioneerd blijft in de voorhoede van de neuromorfe technologiecommercialisatie.

Wat nieuwe leden zijn aan het onderzoeken:

Edy Liongosari

Accenture: Accenture werkt samen met 92 van de Fortune Global 100 en levert diensten en oplossingen op het gebied van strategie, advies, digitaal, technologie en operaties om klanten te helpen hun toekomstvisie vorm te geven. De kern van dit werk wordt gevormd door de toegepaste R&D-technologen van Accenture Labs, die doorbraakideeën en -technologieën leveren die nieuwe bronnen van concurrentievoordeel genereren en een strategische impact hebben voor zowel Accenture als haar klanten.
De Laboratoria van Accenture onderzoekt hoe de neuromorfe bewerker van Intel Loihi ondernemingen kan helpen zich voor te bereiden op een toekomst die gespecialiseerde gegevensverwerking en heterogene hardware zal vereisen om de rekenkracht voor arbeidsintensieve operaties te maximaliseren – van slimme voertuiginteractie tot verdeelde infrastructuurcontrole tot spraakherkenning.

“Aangezien kunstmatige intelligentie onze wereld blijft doordringen, heeft neuromorfe computing het potentieel om computerinfrastructuren te transformeren om zijn potentieel op nieuwe manieren te benutten”, zegt Edy Liongosari, hoofd onderzoekswetenschapper bij Accenture Labs. “Als een van de eerste commerciële onderzoekslaboratoria die met neuromorfe processoren werkt, onderzoekt Accenture Labs hoe neuromorfe computing opnieuw kan worden bekeken hoe systemen leren en zich gedragen – om uiteindelijk de manier waarop we leven en werken te bevorderen”.

Dr. Kevin Jones

Airbus: Terwijl Airbus het meest bekend is als wereldleider in de lucht- en ruimtevaartindustrie, vormt cyberveiligheid vandaag de dag een groot en belangrijk onderdeel van zijn interne activiteit en marktportefeuille. In samenwerking met de Universiteit van Cardiff onderzoekt Airbus hoe de Loihi neuromorfe processor van Intel de bestaande in-house ontwikkelde geautomatiseerde malware detectietechnologie kan verbeteren. Het bedrijf verwacht dat de toevoeging van Loihi’s real-time leer- en schaalbaarheid de mogelijkheid van Loihi’s real-time leren en schalen zowel snellere als nauwkeurigere malware detectie mogelijk zal maken, een tijdskritisch probleem. Dit zal de strijd tegen ransomware aanzienlijk vergemakkelijken, terwijl het tegelijkertijd op een laag vermogensniveau werkt dat goed geschikt is voor constante monitoring.
“In de snel evoluerende sfeer van cyberbeveiliging zijn AI, machinine leraning  en automatisering van vitaal belang om de veerkracht van kritieke systemen en infrastructuur te beschermen en te verbeteren. Airbus, in samenwerking met de Universiteit van Cardiff, is er trots op de weg te leiden op het gebied van onderzoek naar AI-gebaseerde cyberaanvalsdetectie en -verwerking,” zei Dr. Kevin Jones, global chief information security officer bij Airbus.

GE: Terwijl GE werkt aan het creëren van nieuwe waarde in haar industriële producten- en dienstenportfolio, onderzoekt het bedrijf hoe het de energie-efficiëntie en nieuwe leerbenaderingen van Intel’s Loihi neuromorfe processor kan gebruiken om industriële activiteiten te verbeteren.
Als onderdeel van deze inspanning zal GE onderzoeken hoe neuromorfe hardware robuust online leren aan de rand van het industriële netwerk kan brengen om adaptieve controles, autonome inspectie en nieuwe mogelijkheden zoals real-time inline compressie mogelijk te maken, wat het gebruik van gegevensopslag zou verbeteren en de totale operationele kosten zou verminderen.

“Intel’s Loihi neuromorfe processoren hebben een enorm potentieel om nieuwe mogelijkheden te bieden op het gebied van AI en Edge computing”, zegt Joel Markham, hoofdingenieur van het Edge Computing Lab bij GE Research. “De flexibiliteit in de programmering, de directe toegang tot de cloud-gebaseerde bronnen en de verbindingen met een robuust neuromorf computer-ecosysteem van derden zijn allemaal belangrijke factoren die industriële bedrijven zoals GE nodig hebben om complexe industriële systemen en netwerken te transformeren.

Hitachi: Hitachi is uniek in de manier waarop het informatietechnologieën (IT) combineert, waaronder AI, Big Data Analytics en andere digitale technologieën; operationele technologieën (OT) voor systeembesturing en -bediening; en een uitgebreid productaanbod. Met haar Social Innovation Business biedt Hitachi digitale oplossingen voor het oplossen van uitdagingen waar klanten en de maatschappij mee te maken hebben.
“Intel’s Loihi en Spiking Neural Networks hebben het potentieel om de tijdreeksgegevens van veel hoge-resolutie camera’s en sensoren snel te herkennen en te begrijpen”, zegt Norikatsu Takaura, hoofdonderzoeker van de Research & Development Group bij Hitachi Ltd., die zich bezighoudt met het ontwikkelen van nieuwe technologieën en het ontwikkelen van nieuwe technologieën. “Neuromorphic computing en zijn technologiestapel zullen de schaalbaarheid en flexibiliteit van edge computing systemen verbeteren”.

De Groei van INRC: Gelanceerd in 2018, is de INRC gewijd aan het ontwikkelen en versnellen van de mogelijkheden van neuromorfe computing in commerciële en academische omgevingen. De gemeenschap bestaat nu uit meer dan 75 groepen uit 17 landen, wat een drievoudige toename is ten opzichte van vorig jaar.

Meer informatie: Onderzoekers die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de INRC en zich te ontwikkelen voor Loihi kunnen de website van de Intel Neuromorphic Research Community bezoeken. Een lijst van de huidige leden is ook te vinden op de site.

Bron: Intel

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics