ABB and Dassault Systèmes gaan global software partnership aan

0

ABB en Dassault Systèmes hebben een breed gespreid wereldwijd samenwerkingsverband aangekondigd om klanten in digitale industrieën een breed aanbod aan softwareoplossingen te kunnen doen, van productlevenscyclusbeheer tot oplossingen voor het borgen van asset-health. De twee bedrijven zullen klanten een end-to-end aanbod van geavanceerde open digitale oplossingen bieden. Dat moet het concurrentievermogen van industriële klantbedrijven versterken. Tegelijk moet het hun flexibiliteit, snelheid en productiviteit verhogen.

Het partnerschap combineert de sterke punten van ABB Ability digitale oplossingen en het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes en bouwt voort op de sterke installed base van beide bedrijven, diepgaande domeinexpertise en wereldwijde klanttoegang. ABB heeft het 3DEXPERIENCE-platform al gebruikt om zijn oplossingen te modelleren en te simuleren, in de eerste plaats om ze aan zijn klanten te leveren. Met dit partnerschap zal ABB haar klanten kunnen voorzien van geavanceerde digital twin-oplossingen ontwikkelen om daarmee hun ABB-oplossingen efficienter, flexibeler en duurzamer te kunnen gebruiken.

De eerste gezamenlijke oplossingen zullen ABB en Dassault presenteren op de komende industriële Hannover Messe-beurs in Duitsland, van 1-5 april 2019.
‘Deze baanbrekende samenwerking zal onze klanten helpen te innoveren en te groeien, waarbij zij hun volledige waardeketen fundamenteel transformeren om de enorme kansen van industriële digitalisering te benutten. We bieden samen een open, end-to-end digitaal portfolio – van digital twin tot asset health. Dat geeft onze klanten een concurrentievoordeel, voortbouwend op ons gecombineerde aanbod, domeinexpertise en wereldwijde bereik’, zei ABB CEO Ulrich Spiesshofer. ‘ABB voegt Dassault Systèmes toe aan haar sterke partnernetwerk voor industriële digitalisering, inclusief Microsoft, HPE en IBM. We kijken erg uit naar de samenwerking met het hele wereldwijde Dassault Systèmes-team om innovatie en klantwaarde te stimuleren.’
‘De industrie van de 21ste eeuw wordt niet langer alleen bepaald door het vermogen om goederen te produceren. De marktleiders van vandaag beschikken over een superieure beheersing van technische knowhow. Dit is de nieuwe onderscheidende factor voor concurrentie en het gebeurt nu als gevolg van een convergentie van digitale technologieën die elk aspect van industriële activiteiten transformeren’, zegt Bernard Charlès, vice-voorzitter en CEO van Dassault Systèmes.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics