Aalberts neemt oppervlaktebehandelaar PPC over in Noord Amerika.

0

Aalberts heeft een overeenkomst bereikt om 100% van de aandelen van Precision Plating Company, Inc (PPC) te verwerven, wat een jaaromzet genereert van ongeveer USD 36 miljoen met 150 fte.

PPC, opgericht in 1904, is actief op het gebied van reel-to-reel plating en barrel & rack plating processen met een sterke focus op R & D, klant gericht engineering en innovatie.

PPC ontwikkelt en bouwt zijn eigen machines om de efficiëntie van de beplatingsprocessen continu te verbeteren. De klanten van PPC zijn actief in de eindmarkten van de algemene industrie, luchtvaart en auto-industrie.

De oppervlaktebehandelingstechnologie van PPC is gebaseerd op de technologie van PEM in Frankrijk, overgenomen in 2018. Ze zullen nauw samenwerken om technologie, processen en machine-knowhow uit te wisselen, om hun prestaties verder te verbeteren en om mondiale key-accounts te onderhouden in Europa en Noord-Amerika.

Het bestaande ervaren managementteam van PPC, Gary Belmonti en Robert Zitella, zal het uitbreidingsplan aansturen om de onderneming de komende jaren te laten groeien, gebruik makend van de voetafdruk, investeringskracht en kennis van Aalberts.

De resultaten van PPC worden geconsolideerd vanaf 1 mei 2019. De overname zal rechtstreeks bijdragen aan de winst per aandeel en zal worden gefinancierd uit bestaande kredietfaciliteiten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.