AAE verdriedubbelt haar productie en kantoorruimtes, van 10.000 m2 naar 30.000 m2

0

Voor hightech machinefabrikant AAE is de aankoop van twee naast elkaar gelegen panden aan de Varenschut en Hooibeemd te Helmond, op een steenworpafstand van het huidige pand aan de Grasbeemd, een feit. AAE zal hiermee uitbreiden van de huidige 10.000 m2 naar 30.000 m2, om zo de beoogde groeiambitie te kunnen faciliteren.

directeur Frank Mulders.

De extra ruimte is op korte termijn operationeel, waardoor alle afdelingen, maar vooral de afdelingen Key Technologies, (Cleanroom) Assemblage en het Magazijn de ruimte krijgen om de processen verder te optimaliseren en de groei te kunnen faciliteren.

In het nieuwe pand aan de Varenschut zal in de zomer van 2018 AAE Key Technologies worden gehuisvest. Er ontstaat hiermee de mogelijkheid om Key Technologies volledig in te richten conform Industry 4.0. “Er wordt veel gepraat over termen als Smart Industry en het nieuwe produceren. Wij gaan het hier in Helmond daadwerkelijk in de praktijk brengen”, aldus directeur Frank Mulders. Het pand biedt voldoende ruimte en een uitstekende basis om het aan alle “AAE-eisen” te laten voldoen. Hiervoor zullen de komende maanden diverse aanpassingen worden gedaan aan het pand, zo komt er een groot transparant kantoor in de fabriek, een hoogwaardige en prettige werkomgeving voor alle medewerkers en alle benodigde faciliteiten voor een Industry 4.0 fabrieksinrichting. Maar ook staat het gebruik van duurzame energie hoog in het vaandel, o.a. door het plaatsen van zonnepanelen op het dak.

Op de huidige locatie zullen diverse afdelingen in ruimte verdubbelen. Zo ook de Cleanroom, welke zal worden verdubbeld naar 2000 m2.

Weer een stap in het plan om samen met bestaande en nieuwe klanten strategische relaties verder te ontwikkelen naar een jaarlijks omzetvolume van 200 miljoen per jaar. Onze klanten willen een sterke partner die meedenkt en innovatief is, maar ook tegen een stootje kan als het tegen zit. De omzet is goed verdeeld over verschillende markten en ook evenwichtig verdeeld over de twee productgroepen van AAE, te weten Hightech Production Automation & Mechatronische High Precision Assemblies.

AAE zal de komende 10 jaar groeien naar een bedrijf met een jaaromzet in de richting van 200 miljoen euro met ongeveer 600 werknemers. AAE is er klaar voor.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics