LipoCoat wint MicroNano Start-Up of the Year contest 2016

0

Natuurlijke bionano coating voor medische hulpmiddelen in sterke business case De tweede editie van de MicroNano Start-Up of the Year Contest is gewonnen door het veelbelovende Enschedese bedrijf LipoCoat. Op de tweede dag van de International MicroNano Conference in Amsterdam vond de huldiging plaats en werd een oorkonde uitgereikt aan Raoul Oostenbrink, director of business development, door Ronny van ’t Oever, voorzitter van de brancheorganisatie MinacNed. “A Firm Business Case, Good Market Chances and Solving a Problem of Today” zo karakteriseerde de zevenkoppige internationale jury van deskundigen de winnende pitch. MinacNed is organisator van de jaarlijkse conferentie en de contest.

De technologie die LipoCoat gaat vermarkten is een ’bio-inspired coating’, die weerstand biedt tegen biologische vervuiling van eiwitten, cellen en bacteriën. Dergelijke vervuiling geeft veel problemen in de gezondheidszorg, ondermeer als veroorzaker van infecties en ontstekingen. De technologie kan breed worden toegepast in het domein van biomaterialen en medische hulpmiddelen. LipoCoat richt zich bijvoorbeeld op coatings voor katheters.

Achttien voorgeselecteerde kandidaten kregen de gelegenheid zich met een ‘pitch’ te presenteren in de entrepreneurship sessies van de International MicroNano Conference op 13 en 14 december in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De twee runners-up deden volgens de jury weinig onder voor de winnaar. Eyesiu Medicines uit Leiden was een hele goede tweede en DENSsolutions uit Delft kwam daar nipt als derde achteraan.

Eyesiu gaat de markt bestormen met een ‘drug delivery’ oplossing op basis van lipiden, die het toedienen van medicijnen tegen ontstekingen aan oog, oor en huid veel minder belastend maakt voor de patiënt en tegelijk de kosten daarvan sterk reduceert. DENSsolutions is al op de markt met producten en systemen die in situ toepassing van TEM elektronen microscopie mogelijk maken in het nanolab die voorheen niet kon worden gerealiseerd. Het hele vakgebied wordt daarmee vooruit geholpen, zowel in de wetenschappelijke sfeer als bij commerciële bedrijven.

De MicroNano Start-Up of the Year 2016 contest werd georganiseerd door MinacNed en ondersteund door Value Creation Capital/TechNano Fund, Golden Egg Check, Brooklyn Ventures, Cottonwood Technology Fund, FHI Federation of Technology Associations, Greenfield Capital Partners, GtG Investments.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics