Lancering Actieagenda Standaardisatie voor Smart Industry

0

Op 29 november 2016 is de lancering van de Actieagenda Standaardisatie voor Smart Industry op het Business Software Event 2016 in Den Bosch. FME, TNO, NEN en het Ministerie van Economische Zaken hebben samen met het bedrijfsleven gewerkt aan het formuleren van de benodigde acties op het gebied van standaardisatie voor de maak-industrie.

Smart Industry vraagt om samenwerking tussen klant en leverancier in een gekoppeld netwerk van organisaties, maar ook om samenwerking op technisch vlak tussen apparatuur van verschillende producenten (interoperabiliteit). Kortom: samenwerking op alle niveaus.
Standaarden zijn een randvoorwaarde voor het effectief uitwisselen van data, voor de benodigde cybersecurity en voor de kwaliteit van de ICT-infrastructuur.

Met de Actieagenda Standaardisatie wordt ingezet op het bevorderen van interoperabiliteit en samenwerking in de keten en wordt de brede toepassing van standaarden binnen Smart Industry gestimuleerd. Het slimmer produceren in de keten, een vergaande integratie van producten met de processen van de eindklant en grote betrokkenheid van de producent gedurende de hele levensduur vereisen afspraken voor interoperabiliteit op alle niveaus.

Standaardisatie maakt het mogelijk om bedrijven, machines en computersystemen op uniforme – en daarmee flexibele – manier aan elkaar te koppelen.
Tijdens het Business Software Event 2016 op 29 november wordt plenair de Actieagenda Standaardisatie aangeboden aan Willem Vermeend. Aansluitend is er een sessie waarin een toelichting wordt gegeven op de Actieagenda.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics