Mark Rutte opende duurzame Coca Cola frisdranken fabriek.

0

Coca-Cola Dongen werd maandag officieel geopend door minister-president Mark Rutte. De fabriek in Dongen produceert zo’n 85 procent van alle frisdranken die Coca-Cola in Nederland verkoopt. Coca-Cola investeerde de afgelopen drie jaar € 90 mln om de productiefaciliteit zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken.

Zo is de fabriek uitgerust met een volledig geautomatiseerde glaslijn, die per uur 55.000 flessen reinigt en vult. Dat zijn er ruim 20.000 meer dan voorheen. De flessenspoelmachine is ontworpen om met 50 procent minder water flessen te reinigen. Doordat de machine ook is voorzien van een systeem voor warmteterugwinning, wordt zo’n 30 procent minder energie in de vorm van stoom gebruikt.

Daarnaast bevat de fabriek een nieuw geautomatiseerd magazijn met een capaciteit van 36.600 pallets. De inzet van het efficiënte ‘high rise’-systeem(6 pallets hoog), dat pallets met flessen klaarzet voor transport, bespaart Coca-Cola jaarlijks 4.584 vrachtwagenritten.

Het systeem wekt bovendien nog eens 10 tot 20 procent van het totale energiegebruik van de fabriek in Dongen op. Dat gebeurt wanneer het high rise-systeem de pallets vanuit het magazijn naar beneden vervoert of als het systeem afremt.

Jaap Wassink, vicepresident en country director van Coca-Cola European Partners Nederland klaar voor de toekomst 

“Een toekomst waarin we met alle medewerkers een innovatieve, efficiënte, verantwoorde en vooral duurzame manier frisdranken produceren. Waarin we blijven vernieuwen en investeren om de consument optimaal te bedienen”.

“Een toekomst waarin we de helft minder CO2 uitstoten, waarin we energie besparen en zo min mogelijk grondstoffen gebruiken. Waarin we alles wat we gebruiken ook recyclen en waarin we over enkele jaren nog maar 1,2 liter water nodig hebben om 1 liter frisdrank te maken”, vervolgt de vicepresident.

Local for Local

Duurzaam ingrediëntengebruik draagt daar volgens Coca-Cola ook aan bij. Zo gebruikt het bedrijf in Dongen al langer zoveel mogelijk van lokale ingrediënten, zoals water uit de lokale bron De Wildert en duurzaam geteelde Nederlandse suikerbieten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics