7 winnaars Gelderse fabriek van de toekomst.

0

Van digitaal assembleren en papierloos produceren tot een robot gestuurde productiehal. Of een fabriek die zelf energie opwekt. 7 Gelderse bedrijven gaan de uitdaging aan om hun nieuwe fabriek slimmer en schoner te maken. Dit is een extra investering van €1,4 miljoen in de industrie 4.0. Zij krijgen hiervoor een bijdrage van €200.000 van de provincie Gelderland.

Meer dan 30 bedrijven met nieuwbouw- of uitbreidingsplannen schreven zich in op een tenderregeling van provincie Gelderland. Een regeling om hun bedrijf slimmer en schoner in te richten. En hun ervaringen te delen met andere ondernemers. De 7 winnaars zijn:

  • Claymount (Dinxperlo): smart assemblage.  Met dit project zet Claymount Technologies een digitale productielijn op. Met als doel: zero-defects, volledige traceerbaarheid, ISO-certificatie en papierloos produceren.
  • Bosch (Kootwijkerbroek): duurzame betonfabriek. Bosch Holding bouwt een nieuwe duurzame fabriek. Een fabriek die elektriciteit terug levert en de productie verdubbelt door vergaande automatisering en robotisering.
  • Doeko (Weurt): robot gestuurde productie. Doeko BV ontwikkelt een robot gestuurde productiehal voor laag volume precisie-onderdelen. Met volledig geautomatiseerd transport en hergebruik van verpakking.
  • Reesink (Hengelo): smart & clean production. In dit project zorgen digitalisering en big data voor een optimalisatie van het productie-proces. Het gebruik van onder andere duurzame materialen verlaagd de CO2 footprint.
  • Spiering (Nijmegen): Spiering Tissue Processing.  Spiering bouwt een fabriek met een clean room waar ze van donorweefsels botproducten maken. De fabriek gaat volledig op zelfopgewekte energie draaien.
  • Ulamo Coating (Ulft): Future of Coating. Ulamo Coating maakt een online offerte-systeem voor het coaten van producten. Een klant laadt een 3D tekening in. Daarna vindt de productie geautomatiseerd plaats.
  • Van Raam (Aalten): duurzame demonstratiefabriek. Van Raam bouwt een slimme en schone fabriek die zelf in zijn energie voorziet. Robotisering voorkomt productiefouten en houdt de voorraden op peil.

Industrie zonder schoorsteen

Met de tenderregeling investeert de provincie in moderne industrielocaties. Daar waar ze de nieuwste technologie toepassen, materialen hergebruiken en de vakmensen van morgen opleiden. Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘We hebben in Gelderland 8.000 maakbedrijven die zorgen voor 100.000 banen. We willen deze bedrijven helpen de stap naar de industrie 4.0 maken. Een slimme en schone industrie waarin afval de nieuwe grondstof is. De schoorsteen er af, 3D printers en robots er in!’

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics