7 november: Lancering pilot Verspanende factory ‘4.0

0

Heeft u nood aan een beter overzicht van wat zich afspeelt op uw verspanende werkvloer? Moet u regelmatig brandjes blussen? Of heeft u genoeg van papieren mapjes in uw productie? Dan groeit wellicht ook in u het besef dat de tijden veranderen, en uw bedrijf en aanpak dus beter mee evolueren.

Digitalisering

Bedrijven krijgen steeds meer af te rekenen met een enorme informatiestroom. De klassieke manier van werken blijkt niet meer geschikt om de berg aan kennis, informatie en data efficiënt aan te pakken. In een digitale fabriek verloopt alles papierloos en geautomatiseerd. Gegevens worden er automatisch uitgewisseld tussen de diverse systemen, waarbij handelingen zo veel mogelijk geautomatiseerd verlopen. Belangrijke ontwikkelingen als robotisering en Internet of Things spelen daarbij een grote rol.

Het doel van de digitale fabriek is de juiste informatie op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen met digitale hulpmiddelen. De strategie is bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor de digitale controle van planningen of de optimalisatie van productontwikkeling en vormgeving. Directe voordelen zijn een hogere kwaliteit, kortere doorlooptijden, kostenreductie, betere communicatie en samenwerking, lagere inzet van machines en mensen, een kortere time-to-market, …

Transparante werkvloer

De tijd dat de werkvloer een zwarte doos was waar bestellingen aankomen en producten vertrekken, zonder enig duidelijk zicht op wat, wanneer en waar, is stilaan achterhaald. Klanten maar ook de afdelingen van uw bedrijf verwachten steeds meer gedetailleerde informatie over de productstatus, de efficiëntie van de uitrusting, de kwaliteit van het proces, enz. Een ‘transparante werkvloer’ visualiseert wat zich op de werkvloer afspeelt, niet alleen voor managers, maar ook voor medewerkers zodat zij op elk moment weten wat hun opdracht is. Allerlei methodes om producten en productie-uitrusting te volgen, te traceren en/of te monitoren kunnen hiervoor worden ingevoerd. Zowel voor manuele werkposten als machines bestaan er digitale oplossingen die uw werkvloer transparanter maken. Zo kunt u tijd besparen op het opvolgen van orders op de werkvloer, kunt u te weten komen waarom machines onnodig stilstaan, hoe uw productiviteit te verhogen, uw kwaliteit te verbeteren, …

Geconnecteerde machines

Wanneer u begint uw 4.0 productiesysteem te bouwen of bestaande systeem te hervormen, is het connecteren van machines een belangrijk element. Industrie 4.0 is gebaseerd op het idee dat alle productie-installaties geconnecteerd zijn en dat gegevens kunnen worden uitgewisseld. Nieuwe machines en sturingen worden hiervoor uitgerust met tal van connectiviteitsopties. Machines en apparatuur kunnen op verschillende manieren worden geconnecteerd, waarbij telkens een dataset wordt gegenereerd met verschillende niveaus van detaillering en informatie. Afhankelijk van uw noden, tijd en financiële middelen kunt u de meest geschikte aansluitingsmethode kiezen. Connecteren kan op verschillende niveaus, en hoe hoger het niveau, hoe complexer de connectiviteitsoplossing.

4.0 Made Real Pilot Factory

Hoe realistisch is een Factory 4.0 en in hoeverre is het noodzakelijk voor verspanende bedrijven om dit (snel) te realiseren? En vooral, hoe eraan te beginnen? Heeft u vragen over het hoe en waarom uw machinepark eenvoudig te connecteren?  En wat met digitalisering en de verwezenlijking van een transparante werkvloer? In haar pilootfabriek werkt Sirris al enige tijd aan passende oplossingen, in samenwerking met verschillende industriële partners.

Bent u benieuwd naar de betaalbare oplossingen die Sirris heeft uitgetest voor u? Bezoek dan onze pilootfabriek tijdens de lancering op 7 november in Hasselt en Luik!

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics