40 Miljoen voor drie innovatieve faciliteiten TNO

0

Pilotline additive manufacturing

De Additive Manufactoring pilotline combineert hogesnelheid multi-materiaal printen en de integratie van productieprocessen voor het produceren van slimme geïntegreerde elektronica en de enkelstuks productie van complexe en op maat gemaakte medische en hightech producten. De pilotline wordt ondergebracht in het Smart Industry Fieldlab MultiM3D (initiatief van TNO en HTSC-TU/e).

EUVExtreme UV Beam Line (EBL-2)

Vervanging door de meest geavanceerde Extreme UV technologie stelt TNO in staat om in te spelen op de belangen en behoeften naar belichtingstechnologie voor lithografie van bijvoorbeeld ASML en de keten daaromheen met de bijbehorende werkgelegenheid. De EBL2 maakt onderzoek mogelijk in samenwerkingsverbanden met industriële partners (Carl Zeiss, ASML ASML, Carl Zeiss, Philips Innovation Services, KMWE, VDL, FEI, AAE ), universiteiten (TU Delft, Universiteit Twente, etc.), en kennisinstellingen (IMEC-Leuven, Differ, ARNL, etc.).

  Optics centerFaciliteit voor Optische Vervaardiging

TNO werkt met partners aan de opzet van een publiek privaat Dutch Optics Centre. Dit DOC is cruciaal om de door TNO en partners ontwikkelde concepten voor extreem precieze (freeform) optische instrumenten te kunnen realiseren. De investering in nieuwe maakapparatuur is cruciaal om de continue ontwikkeling van optisch instrumentontwerp en componentvervaardiging met de afnemers mogelijk te maken en leidend in de wereld te blijven.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics