‘Toekomst is aan beste combinatie’

0

Verdubbeling aantal exposanten op Business Software Event 2015

Businesssoftware, Smart Industry en Internet of Things zijn ‘hot’, blijkt weer eens uit de belangstelling voor het Business Software Event 2015. Organisator Mikrocentrum verwacht circa honderd exposanten, tegen 55 vorig jaar. Het event voor de klantorder- en voorraadgestuurde industrie, op 1 december in Den Bosch, staat in het teken van ‘Connectivity for Smart Industry’.

Voortgaande ketenintegratie en procesverbetering met behulp van ict staan die dag centraal. ‘Wat voorheen een ERP-event was, is uitgegroeid tot een breed software-event’, vertelt eventmanager Timo van Leent. ‘In één dag krijg je een compleet beeld van de optimale aansturing van je onderneming met businesssoftware. Met veel nieuwe toepassingen, zoals werken in de cloud.’

Optimale samenwerking

Complexere producten leveren, met steeds meer partijen samenwerken, doorlooptijden verkorten, voorraden verminderen – industriële bedrijven moeten alsmaar meer meerwaarde bieden. Klanten leggen de lat steeds hoger en de mondiale concurrentie neemt toe, weet Timo van Leent. ‘Dit vergt optimale samenwerking in de keten, binnen en ook tussen bedrijven. Goede businesssoftware is daarvoor een onmisbaar strategisch instrument. Voor de besturing van de onderneming is louter ERP niet meer toereikend. De toekomst is aan de beste combinatie van businesssoftware voor marketing, ontwerp, productieplanning en service & onderhoud.’ De partijen voor dat laatste domein zijn voor het eerst van de partij; voorheen hadden die hun ‘eigen’ Service & Maintenance Congres. ‘Het event bestrijkt alle aspecten van ketenintegratie en connectiviteit van bedrijfsprocessen en hun besturingssystemen. Waaronder de integratie van ERP-systemen met ontwerpsystemen zoals CAD, CAM, PDM en PLM. Tevens zijn interessante links te maken met APS-, voorraad-, MES-, TMS- en WMS-systemen en worden koppelingen gelegd met sales- en marketingprocessen, met systemen voor CRM, PCF en SCF.’

Nieuwe handvatten

Het Business Software Event geeft de bezoekers nieuwe inzichten, handvatten en antwoorden op uiteenlopende vragen, belooft Timo van Leent. ‘Zoals: hoe kan ik mijn processen beter laten aansluiten op die van mijn klanten en/of toeleveranciers? Hoe optimaliseer ik mijn interne bedrijfs-, ontwerp-, sales-, service- en productieprocessen? Hoe kan ik mijn softwaretools beter inzetten? Hoe kan ik met één druk op de knop de juiste gegevens uit mijn businesssoftware halen? Dit is de enige Nederlandse beurs waar productie-, handels- en engineeringbedrijven een compleet beeld krijgen van de businesssoftware die voor hen relevant is of wordt.’ Volgens Hessel Visser, specialist in logistiek en verbeterprocessen, kan connectiviteit pas goed gaan werken als het concept van het product en het bedrijfsproces goed zijn (her)overwogen.

Het aantal exposanten is weer flink gegroeid. Timo van Leent: ‘We verwachten honderd exposanten en 500 bezoekers; een verdubbeling. Op de nieuwe locatie hebben de exposanten meer ruimte om te tonen wat ze voor de industrie kunnen betekenen. En het congres biedt een lezingenprogramma over de laatste softwareontwikkelingen en succesvolle praktijkcases. In diverse lezingen en workshops komen theorie en praktijk bijeen. En ja, ook voor intensieve interactie is veel gelegenheid.’ Het Business Software Event 2015 – gratis toegankelijk voor eindgebruikers (managers en softwaregebruikers bij productie-, engineering- en handelsbedrijven) – vindt plaats op 1 december, in1931 Congrescentrum Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch.

Lees de gehele editie van Link 5 2015

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics