Uitnodiging om deel te nemen aan FarmHack.nl om in echte bedrijfssituaties prototypes te ontwikkelen en te testen.

0

FarmHack.nl organiseert deze zomer vier keer een 32 uur durende hackathon. Hackathons zijn competities waar multidisciplinaire teams in korte tijd oplossingen bedenken voor specifieke vraagstukken.

Het gaat om slimme combinaties van data, software, technologie en design. FarmHack.nl mobiliseert teams van boeren, domeinexperts, coders, developers, data crunchers, landbouw datavisualisatielandschapsarchitecten en planologen om in echte bedrijfssituaties prototypes te ontwikkelen en te testen.

Twee van de hackatons vinden plaats in Brabant, de andere worden gehouden op boerenbedrijven in Groningen en Overijssel. De eerste FarmHack vindt op 17 en 18 juni plaats bij netwerk SterkselJacob van den Borne, de beroemdste data boer van Nederland uit Reusel. De FarmHack in Sterksel op 8 en 9 juli is een initiatief van innovatiemanager Nienke Dirx-Kuijken van VIC Sterksel.

Boer centraal

Voor FarmHack.NL is het een bewuste keuze om de boer centraal te zetten. Tijdens de hackathons staan concrete, praktische vragen van boeren centraal, het gaat om dingen waar boeren nu in hun bedrijfsvoering tegen aanlopen.

FarmHacks zijn geschikt voor iedere boer, of je nu net begint met precisielandbouw of een doorgewinterde databoer bent. En ook voor iedere ‘data partner’ van een boer, van toeleverancier tot afnemer, van loonwerker tot waterschap.

Een zomer lang

Deze zomer organiseert FarmHack.nl nog drie andere Hackatons. Per FarmHack zijn slechts 15 plekken beschikbaar. Deelnemers kunnen zich tot en met 31 mei opgeven.

De volledige lijst van deadlines zijn:

  1. Farmhack 1: Datavisualisatie bij een pieperboer: 31 mei
  2. Farmhack 2: Drones, satellieten en gewasbescherming: 7 juni
  3. Farmhack 3: Van boer naar stad: 14 juni
  4. Farmhack 4: Netwerktechnologie voor een duurzame varkenshouderij: 21 juni
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics