Doesburg Components kiest PLM voor stroomlijnen data

0

Sluitend revisiebeheer en het borgen van kwaliteitsprocessen zijn in de automotive toelevering van groot belang. Voor een correcte en navolgbare verwerking van deze data in projecten en processen is de invoering van een PLM oplossing een must.

Doesburg Components, onderdeel van de Gietburg Group, is leverancier van hoogwaardige mechanisch bewerkte gietijzeren componenten aan klanten in de truck, motoren en landbouw sector, zoals DAF, Scania, Daimler, Paccar, Deutz en CNH. Als Tier 1 supplier verzorgt Doesburg Components het complete proces van ontwikkeling tot aan het uitleveren van “ready to use” eindcomponenten, waarbij het ontwikkelen en produceren verloopt volgens de  ISO/ TS 16949:2009 certificering.

In dit veelzijdige proces van ontwikkeling en productie is er sprake van een grote hoeveelheid data en documenten die volgens APQP procedures wordt verwerkt. Al met al een tijdrovende bezigheid en een belasting voor de organisatie zonder adequaat documentbeheerssysteem. 

Een eerste kennismaking met PLM in de praktijk was tijdens een PLM ToGo bedrijfsbezoek bij een bestaande PRO.FILE klant. Rob Paulissen, Managing Director en Rob Peeters, project engineer: “Dit bezoek gaf ons een positief beeld van de oplossing en bevestiging dat wat wij voor ogen hebben ook te realiseren is.”. Na een periode van onderzoek en selectie zijn een aantal PLM systemen geëvalueerd en is PRO.FILE als best passende PLM oplossing gekozen. “Wij maken gebruik van verschillende CAD en CAM systemen, waaronder Solid Edge en SolidWorks. PRO.FILE heeft aangetoond echt multiCAD te zijn en deze systemen op een hoogwaardige manier te integreren in PLM. Een belangrijke verschil met andere aanbieders van PLM systemen is dat de DMS functionaliteit van PRO.FILE ons in staat stelt om ook de documentstromen binnen en buiten onze organisatie te beheersen Dit is momenteel een tijdrovende bezigheid. Ons sprak ook aan de manier waarop we zelf in staat zijn om het systeem te beheren en configureren, waarmee we PLM in ons eigen tempo kunnen invoeren. De pragmatische aanpak van PLM Xpert deed ons overtuigen met PRO.FILE de juiste PLM oplossing voor ons bedrijf te kiezen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics