3D-CAD-bestanden direct ontvouwen met WiCAM’s 3D-Unfold module

0

WiCAM, ontwikkelaar van machine-onafhankelijke CAD/CAM-software voor de plaatbewerkende industrie, presenteerde op de Technishow de nieuwe module ‘WiCAM 3D Unfold’. Die biedt gebruikers de mogelijkheid om 3D CAD-bestanden rechtstreeks in te lezen in de software, vertelt Ronald Potter, salesmanager bij WiCAM Benelux. ‘We leveren deze nieuwe functionaliteit als zelfstandige module, die niet alleen STEP 214 ondersteunt. Ook native bestandsformaten als Solid Works, Solid Edge, Catia, Creo, Inventor en NX met 3D Unfold zijn direct in te lezen.

Bij automatische materiaalherkenning kun je het 3D-model op grond van zowel theoretische als praktische uitslagwaarden ontvouwen en met het programmeren van het onderdeel beginnen.’ De Unfold-functionaliteit is volledig in de software geïntegreerd en kan zowel manueel als geautomatiseerd toegepast worden, legt Potter uit. ‘Dat heeft als groot voordeel dat het bij batch-gerelateerde verwerkingsopdrachten niet meer uitmaakt of het gaat om een 2D- of een 3D-bestandsformaat. Per saldo levert dat veel tijdwinst op en verklein je de kans op fouten.’ Hij spreekt van ‘een belangrijke stap voor WiCAM om verder te innoveren samen met onze klanten – op de manier zoals ze van ons gewend zijn: flexibel inzetbaar, met een korte verwerkingstijd en buitengewone output.’ De 3D Unfold-module is een toevoeging op WiCAM’s digitaliseringsplatform .

SLiM (Sheetmetal Language for intelligent Machines).

‘Als onafhankelijk platform spreekt .SLiM de taal van elke machine, met een honderd procent aansturing van machineopties en slimme communicatie met de verschillende systemen binnen de bedrijfsmuren. .SLiM is ons antwoord op de vraag hoe plaatbewerkende bedrijven hun bedrijfsproces toekomstbestendig kunnen digitaliseren. Machineonafhankelijkheid en vergaande logistieke integratie resulteren in maximale gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en output binnen de moderne CAD/CAM-wereld.’ WiCAM presenteerde .SLiM en de nieuwe module op de Technishow in Utrecht. WiCAM Benelux in Den Bosch maakt deel uit van het Duitse WiCAM GmbH Technische Software, dat al ruim dertig jaar machineonafhankelijke softwaresystemen voor CNC-machines ontwikkelt, levert en implementeert. Klanten zijn onder meer Siemens, Rital, Liebherr, Thyssen, Otis, Alstom, Miele en Fendt.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics