’32e bestuur’ wint Create Tomorrow 2020 met hun GroHub

0

Team 32e bestuur is de winnaar van de eerste online editie van Create Tomorrow 2020 en won vanavond de hoofdprijs van €1000,-. Tijdens een spannende finale streden 9 finalisten om de titel. Volgens de jury maakte het winnende team het verschil met een hele mooie combinatie tussen duurzaamheid, sociale structuren en een inclusieve maatschappij.

De studentendenktank van Create Tomorrow vond dit jaar voor de negende keer plaats, vanwege Covid-19 deze keer online. Meer dan vijftig teams met studenten uit de regio, maar ook uit Zweden, Suriname en andere landen, werkten aan één van de negen challenges. Vanuit het Enschedese Wilminktheater was er een livestream waar presentatrice Hanna Verboom diverse gasten sprak. De Speld sloot het programma af met een speciale show.

Over het winnende team en hun oplossing
Het winnende team werkte aan de case van VolkerWessels Telecom.

Dit innovatieve idee was volgens de jury de beste oplossing omdat ze goed inspelen op de huidige situatie en de mogelijkheden die dit momentum biedt. Zowel qua uitdagingen als bereidheid om nieuwe concepten versneld te adopteren. Het concept heeft het in zich om de status quo uit te dagen terwijl het een realistisch beeld schept van de hobbels die nog genomen moeten worden.

De partners die de challenges hebben ingebracht, waren allereerst aan zet om hun case winnaar te kiezen, waarna de onafhankelijke jury vervolgens de uiteindelijk overall winnaar heeft gekozen. De jury bestond uit Jaap Beernink (Novel-T), Marelle van Beerschoten (Digital Shapers) en Giels Brouwer (Scisports). De jury keek bij de beoordeling van de finalisten gekeken naar de haalbaarheid, de inventiviteit en de maatschappelijk impact van de oplossing. Natuurlijk speelde ook de kwaliteit van de presentatie en uitwerking mee.

Deelnemende organisaties brachten een divers pallet aan challenges in

Naast de challenge van VolkerWessels waren er diverse casussen vanuit verschillende partners. Benchmark, Gemeente Enschede, Provincie Overijssel, Rijkswaterstaat, Rabobank, MST ism ZGT, ECIU-University , MST en Twente Board en hebben de studenten de afgelopen 24 uur uitgedaagd.

Over Create Tomorrow

Create Tomorrow staat al jaren bekend als grootste studentendenktank. In deze editie werkten gedurende 24 uur (van donderdagavond tot vrijdagavond) studenten in teams van 4-8 personen online samen. Ze werden begeleid door coaches en vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven organisaties. Het event wordt jaarlijks mede mogelijk gemaakt door Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, provincie Overijssel en Gemeente Enschede. De organisatie is in handen van een studentencommissie, in nauwe samenwerking met Novel-T. Na het event wordt voor de winnende teams en bedrijven een bootcamp georganiseerd om de beste oplossingen gericht verder te brengen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics