27 miljoen voor versoepeling regels start-ups en scale-ups

0

Er komt 27 miljoen euro beschikbaar voor versoepeling van de loonregels voor start-ups en scale-ups. Ook maakt het kabinet 23 miljoen euro vrij om samen met het bedrijfsleven te investeren in startups en mkb.

Nederland moet volgens minister Henk Kamp (Economische Zaken) een “broedplaats voor nieuwe producten, diensten en verdienmodellen” blijven. Daarom zijn er maatregelen genomen, gaat hij dinsdag tijdens het Startup Fest Europe in Amsterdam bekendmaken. Tim Cook spreekt tijdens het openingsevent.

Vandaag is in Amsterdam het openingsevenement, waar onder meer Tim Cook (Apple), Eric Schmidt (Google/Aplhabet), Gillian Trans (Booking.com) en Travis Kalanick (Uber) spreken. Tussen de sprekers door zijn er pitches van diverse startups: Flexport, Black Bear Carbon, Mobility House, Spindere en Blockchain. Het evenement is via RTL live te volgen.

Startups krijgen te maken met een versoepeling van de gebruikelijk-loonregelening. In plaats van zichzelf een belastbaar inkomsten van 44.000 euro per jaar te geven, mogen oprichters de eerste drie jaar zichzelf een minimumloon geven. Zo blijft er meer geld over voor de onderneming.

Slagkracht

“Het is belangrijk dat innovatieve start- en scale-ups over voldoende investeringskapitaal en financiële slagkracht kunnen beschikken zodat zij sneller kunnen doorgroeien”, aldus Kamp.

Het kabinet heeft in overleg met startups en de mkb besloten structureel extra geld vrij te zetten.

Banen

Snelgroeiende Nederlandse bedrijven hebben tussen 2011 en 2014 gezorgd voor 70.000 fulltime-banen, blijkt uit een studie van de Erasmus Universiteit.

Het snelst groeiende bedrijf van Europa is Catawiki in Assen. Vorig jaar haalde het bedrijf voor online veilingen 75 miljoen euro aan investeringen op en worden er driehonderd nieuwe werknemers gezocht.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics