26-30 april: Virtuele ICAR-Interbull-conferentie

0

Friesland was ooit de kraamkamer van de Friese koeien. Deze werden in de 19e en 20e eeuw in grote aantallen geëxporteerd en dienden als basis voor de wereldwijde populatie van Holstein Friesian koeien. Een bezoek aan de ICAR – INTERBULL 2021 Conference in Leeuwarden is meer dan een gewone ICAR of Interbull Conference bezoeken, het is waar oude tradities en een slimme toekomst elkaar ontmoeten.

Presentatoren in de conferentiezittingen zullen hun presentaties vooraf opnemen. Deze zullen voorafgaand aan de conferentie als video’s aan de deelnemers ter beschikking worden gesteld. De conferentiesessies zelf worden elke dag gehouden tussen 14 en 17 uur. Deze zullen bestaan uit korte samenvattingen van de betrokken presentaties en een discussie met opties voor deelname op afstand.

 

Tegen 2050 zal de wereldbevolking gegroeid zijn tot ongeveer 9,5 miljard mensen. Als we onze productie- en consumptiepatronen niet veranderen, lopen we het risico dat we de hulpbronnen van de planeet uitputten. Circulaire landbouw moet ons in staat stellen voldoende voedsel te produceren voor iedereen binnen de grenzen die onze planeet heeft gesteld.

Circulaire landbouw is gebaseerd op het principe van de optimalisering van het gebruik van alle biomassa. De afvalstromen van de ene bevoorradingsketen kunnen de grondstoffen zijn voor een andere. In dit scenario zouden dieren in veel grotere mate worden gevoed met menselijk voedselafval. Om dit soort circulaire landbouwsystemen tot stand te brengen, is een slimme integratie tussen plantaardige en dierlijke toeleveringsketens nodig.

Betere gegevens en het omzetten van deze gegevens in gebruiksvriendelijke managementinformatie zullen betere beslissingen mogelijk maken bij het fokken, voederen en het zorgen voor de gezondheid en het welzijn van dieren, dit alles ter ondersteuning van het algemene streven naar een duurzamere voedselproductie.

Programma

Aanmelden is mogelijk tot 18 april

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.