Siemens PLM Benelux verhuist einde van het jaar naar Brainport Industries Campus

0

Van het (eerste) Brainport Industries Campus (BIC)-gebouw, 105.000 vierkante meter groot, gelegen nabij Airport Eindhoven, is inmiddels 75 procent vergeven, aan onder andere het Summa College (mbo), Rubix, Yaskawa, Anteryon en natuurlijk KMWE – met Brainport Industries de founding father van de BIC. KMWE verhuist momenteel zijn complete inboedel naar de campus.

De BIC onderscheidt zich van universitaire campussen en van de Hightech Campus Eindhoven door het toegepaste karakter van het onderzoek dat wordt uitgevoerd door het onderwijs en het bedrijfsleven samen. Daarbij kan er gebruik worden gemaakt van gemeenschappelijke faciliteiten zoals een hoogwaardige cleanroom. Voorts is er veel ruimte vrijgemaakt voor gemeenschappelijk gebruik (‘sociale hart’) door bewoners en hun relaties. Want bij BIC draait het om ontmoeting en samenwerking. Hoe talentvol iemand ook is, niemand kan het alleen af, zo luidt de BIC-filosofie. Die sociale voordelen van de BIC moeten de komende maanden bedrijven en hun (jonge) medewerkers aantrekken die inzien dat een omgeving die ruimte biedt aan sociale innovatie hun innovatievermogen zal versterken. Zo moet de nog openstaande 25 procent aan vierkante meter ingevuld gaan worden.

Een van de bedrijven die net de knoop heeft doorgehakt en met 150 sales- en servicemedewerkers per 1 december van dit jaar naar de campus komt, is Siemens PLM Benelux (dat per 1 april Siemens Software Benelux gaat heten). ‘Onze toegevoegde waarde zit ’m in het feit dat wij met onze software de virtuele en de fysieke wereld met elkaar verbinden. Op de BIC kunnen we ook concreet laten zien hoe dat werkt bij klanten en partners die daar nu reeds gevestigd zijn. Een robotleverancier als Yaskawa is typisch een leverancier van de fysieke technologie die wij met onze software verbinden met de virtuele wereld, met de digital twin’, verklaart managing director Bas Kuper. Voorts is het gehele BIC-ecosysteem van onderwijs, toegepast onderzoek en bedrijfsleven voor Siemens aantrekkelijk om deel van uit te gaan maken. De komende maanden gaat Siemens in het pand een eigen kantoor bouwen en inrichten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics