21 Bedrijven halen tweede ronde van de Best Knowledge Supplier van de DISCA’17

0

Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards 2017, Ronde 2

Van de meer dan vijfhonderd genomineerde ondernemingen zijn alle bedrijven die door twee of meer uitbesteders dan wel toeleveranciers zijn genomineerd, doorgegaan naar de tweede ronde. Dat is het geval voor 21 ondernemingen in de categorie best knowledge supplier, 25 best logistics supplier-bedrijven en maar liefst 46 best customers.

Ruim negentig bedrijven – uitbesteders en toeleveranciers – hebben de tweede ronde van de Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards 2017 (DISCA’17) gehaald. Inmiddels hebben de nominerende toeleveranciers of klanten hen de maat genomen. Er zijn heel veel hoge rapportcijfers uitgedeeld, maar ook een flink aantal onvoldoendes. De bedrijven met het beste rapport gaan door naar de finale. De uitslag volgt tijdens het DISCA-event op 23 november. Daaraan voorafgaand weer een spetterende talkshow onder leiding van Arjan van Weele en Maarten Steinbuch.

Ruimte voor verbetering

In de categorie best knowledge supplier wordt met een gemiddeld cijfer van 9,1 het best gescoord op ‘leverbetrouwbaarheid’, wat inhoudt dat de prestaties op dit punt het afgelopen jaar met bijna vijftien procent zijn verbeterd. Het minst – 7,3 – was de score op ‘materiaaltechnologie’, wat betekent dat op ‘hoofdfuncties’ verbeteringen zijn doorgevoerd, maar er geen nieuwe zijn ontwikkeld. De scores voor proactiviteit laten een wat andere verdeling zien: overall wordt er een 8,4 voor gegeven. Het hoogst wordt gescoord – 8,7 – voor het proactief verbeteren van zowel de ‘producttechnologie’ als de ‘leverbetrouwbaarheid’. Het laagst voor het proactief verbeteren van de ‘materiaaltechnologie’: 7,6. Al zijn er dus nuanceverschillen zichtbaar, al deze cijfers staan voor ‘proactief’, niet voor de hoogste kwalificatie ‘zeer proactief’. Er is dus ruimte voor verbetering.

Best knowledge supplier

AAE                                                           Helmond

Demcon                                                     Enschede

Festo                                                          Delft

Frencken Europe                                        Eindhoven

Hemabo                                                     Hengelo (Ov)

KMWE                                                       Eindhoven

Masévon Technology                                 Hardenberg

Mecal                                                         Enschede

Meilink Industriële Verpakkingen              Borculo

MTA                                                          Helmond

Phoenix Contact                                         Zevenaar

Prodrive Technologies                                Son

RB Safety Solutions                                   Barneveld

Rittal                                                          Zevenaar

Siemens Nederland                                    Den Haag

Sioux                                                          Eindhoven

STT Products                                              Tolbert

Trios                                                              Neede

VDL ETG                                                   Eindhoven

VDL GL Precision                                      Eindhoven

VHE Industrial Automation                        Eindhoven

 

Internationale topondernemers over ‘produceren én pionieren’

Vier industriële topondernemers zullen voor een interview op het scherp van de snede aanschuiven tijdens de talkshow van DISCA’17. Onder hen Rudie Campagne, de Nederlandse president van het Italiaanse topfietsbandenmerk Vittoria, en Hans Streng, directeur van Luxexcel, dat zich ontwikkeld heeft van lenzenproducent naar machinebouwer. Voorts worden geïnterviewd Fried Cuijten, general manager van Nordson Dima, dat ‘hot bar’-systemen levert aan onder meer de semicon (zie elders in deze uitgave) en Eric Bongers, ceo van Cerebel Group en partner bij Bongers & Arts. De interviews worden – wederom – afgenomen door de altijd assertieve, scherp doorvragende talkshowhosts Arjan van Weele (NEVI-hoogleraar aan de TU Eindhoven) en zijn collega Maarten Steinbuch (hoogleraar in onder meer robotica en automotive, ook aan de TU/e).

Gespreksthema is ‘Produceren én pionieren onder één dak’. Meer dan ooit is van levensbelang voor een onderneming nieuwe markten en toepassingen te verkennen en innovaties tijdig in de markt te zetten. Maar dat mag geen moment ten koste gaan van (het optimaliseren van) de huidige succesvolle business. Een grote uitdaging voor ondernemers, alleen al omdat voor exploratie heel andere mensen nodig zijn dan voor exploitatie.

Aansluitend de uitreiking van de awards voor best knowledge supplier, best logistics supplier en best customer. Link Magazine organiseert het evenement in samenwerking met ING en Isah, op donderdag 23 november 2017 vanaf 15.00 uur in Boerderij Mereveld te Utrecht.

 

Aanmelden: disca@linkmagazine.nl (inschrijving)

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics