20 mei Nieuw pand voor STT en inhoudelijk discussie over Smart Manufacturing/Industrie 4.0

0

provincie Groningen patrick brounsPatrick Brouns, gedeputeerde “Ondernemerschap en Innovatie” van de provincie Groningen, opent op 20 mei officieel het nieuwe pand van STT in Tolbert.

Naast de opening van het nieuwe pand viert STT ook zijn 30-jarige bestaan.

 

Rond de openingsceremonie wordt een themadag georganiseerd met lezingen en workshops die in het teken staan van Smart Manufacturing, of zoals onze oosterburen het noemen, de vierde industriële revolutie, Industrie 4.0.

Thema: Smart Manufacturing/Industrie 4.0

Er zullen lezingen gegeven worden over dit onderwerp door:

 • Festo, leverancier van electrische en pneumatische automatiseringscomponenten. Festo is deelnemer van het “Industry 4.0” initiatief in Duitsland en is betrokken bij alle “key standards associations” en initiatieven rondom dit thema.
 • Dhr. Paul Schreuder, algemeen directeur van Xpar Vision BV. Het bedrijf ontwikkelt speciale sensortechnologieën waarmee de kwaliteit van glazen flessen en potten worden gecontroleerd. De methode van XPAR Vision zorgt voor een lager verbruik van energie en materiaal. Het bedrijf heeft in 2014 de Groninger Ondernemersprijs gewonnen.
 • ABB Robotics, fabrikant van slimme robots waarin samengewerkt wordt met de operator. Onder de naam YuMi heeft ABB een 2 armige collaborative robot op de markt gebracht voor de assemblage van kleine onderdelen, waarin operator en robot samen werken. Vanaf april is STT systemintegrator van ABB robot systemen.
 • Jan Post, bijzonder hoogleraar Digital fabrication aan de RijksUniversiteit van Groningen. De samenwerking tussen bedrijfsleven en universiteit heeft er toe geleid dat Jan Post van Philips Consumer Lifestyle Drachten vanaf juni 2015 werkzaam is als hoogleraar Digital fabrication binnen het Engineering and Technology Institute Groningen (RUG). Hij is trekker van het landelijk HTSM-thema manufacturing en het consortium Region of Smart Factories in Noord Nederland, waarvan STT ook deel uit maakt.

Er zijn op deze dag doorlopend presentaties/workshops over de volgende onderwerpen:

 • Toepassing van moderne verspaningstechnieken in smart manufacturing omgevingplantronics
 • Slimme oplossingen gebruikmakend van sensortechnologie voor de glasindustrie
 • Automatisering binnen de Medical Device Industry
 • Slimme test- en meetapparatuur
 • Festo, electrische en pneumatische automatiseringscomponenten
 • Robot toepassingen, waaronder de YuMi van ABB
 • Ideeën tafel (brainstorm samen met onze engineers over creative oplossingen voor uw specifieke situatie!)

Uitnodiging om samen met directeur Menno Kooistra en het personeel van STT Products het glas te heffen op het nieuwe pand en het jubileum.STT Menno kooistra

Wanneer: vrijdag 20 mei 2016 van 10:00 – 17:00 uur
Aanvang openingsceremonie: 15:00 uur

Aanmelden bij Menno Kooistra

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics