TIV presenteert gehele onderwijsketen op Toekomstcampus

0

TIV breidt in september 2018 uit met een nieuw initiatief: Toekomstcampus. Een collectief van negen partijen, waaronder hogescholen en mbo-colleges, presenteren zich op de campus als één front aan bezoekers en exposanten. Onderwijsinstellingen, onderzoekscentra en bedrijven presenteren zich op een plein van maar liefst 350 vierkante meter. Met de Toekomstcampus beoogt de beursorganisatie het verbinden van de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven uit Noord- en Oost-Nederland.

De Toekomstcampus beslaat circa 900 vierkante meter aan beursvloer, waarvan het collectief 350 vierkante meter invult met een plein. Het collectief bestaat uit Hogeschool Windesheim, NHL Stenden, Saxion, GreenPac, Deltion College, iLab (onderdeel van GreenPac), Drenthe College, TechForFuture, ThermoPlastic Composites Nederland (fieldlab) en Technicampus. ‘Het plein is een vervolg op de presentatie van drie hbo-instellingen op TIV 2017. Maar dat was vooral gericht op het hbo-niveau. Daarmee brengen we te weinig. Het gaat ook om het mbo-niveau. Vandaar dat we nu gehele onderwijsketen willen presenteren. Met dit initiatief beogen we ook de regiofunctie van de beurs verder te versterken. Deelnemers van het collectief zijn veelal actief in Noord- en Oost-Nederland’, zegt Gertjan Lammers, adviseur van TIV.

‘We richten het plein heel praktisch in. We tonen alle praktische oplossingen en de realisatie hiervan. Ook laten we bedrijven zien waar we toe in staat zijn en waarmee we ze kunnen ondersteunen. Concreet en direct toe te passen in de praktijk’, zegt Rob Voncken, directeur GreenPac.
Alexander Jansen (TechForFuture) stelt dat het gaat om het leggen van verbindingen tussen het onderzoek aan de hogeschool en de implementatie van de resultaten in en naar de industrie. Geert Heideman (Windesheim) vult aan: ‘We staan op de Toekomstcampus met alle partijen bij elkaar en we willen en moeten de ondernemers echt ondersteunen en laten zien welke resultaten we met z’n allen kunnen bereiken. Het open staan voor samenwerking en het leggen van de juiste verbindingen is belangrijk voor de toekomst van de maakindustrie.’

‘We merken dat er echt behoefte is om de regio op de kaart te zetten. Daarom pakken we met TIV de rol van verbinder van de gehele keten van de maakindustrie in Noord- en Oost-Nederland op (combinatie van bedrijfsleven, onderwijs en overheid). We zien dat (toe)leveranciers graag gebruik maken van het contactmoment met de regio. We lopen voor op de editie van 2017 met op dit moment ruim 140 deelnemende bedrijven. Om het beursconcept beter tot haar recht te laten komen, gebruiken we vanaf dit jaar hal 2 tot en met 5 in Evenementenhal Hardenberg. De Toekomstcampus, waar kennis en vaardigheden om concurrerend te worden en blijven centraal staan, vindt men bovenin hal 5’, laten de TIV-organisatoren Gertjan Lammers en Fleur Bake weten.

Dit jaar viert het vakevent voor de industrie – op 18, 19 en 20 september – haar twintigste editie in Evenementenhal Hardenberg.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics